Ακολουθώντας τα βήματα άλλων χωρών που δεν θέλουν να χάσουν το τρένο των οικονομικών εξελίξεων, η Ιαπωνία ξεκίνησε τη Δευτέρα μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία δικού της ψηφιακού νομίσματος, το οποίο σε αντίθεση με τα γνωστά κρυπτονομίσματα θα εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα Ιαπωνίας, η πρώτη φάση της προσπάθειας θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα εστιαστεί σε τεχνικά θέματα. Σε δεύτερη φάση θα εξεταστούν άλλες παράμετροι όπως το εάν θα επιβληθεί ανώτατο όριο στα ποσά που μπορεί να διακρατεί κάθε νομική οντότητα.

«Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση της τράπεζας ότι δεν σκοπεύει να εκδώσει CBDC [ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας), εκτιμούμε ότι η διενέργεια πειραμάτων είναι απαραίτητο βήμα σε αυτή τη φάση», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Σινίτσι Ουχίντα.

Η Κίνα παρουσίασε πρόσφατα την ηλεκτρονική έκδοση του γουάν, ενώ η Σουηδία ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει την ηλεκτρονική κορώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto