Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις.

Με τη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται η διεύρυνση των δικαιούχων που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, η σύντμηση της διαδικασίας για την έκδοση συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση και η απλοποίηση του υπολογισμού των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ.

Πιο αναλυτικά, εξειδικεύεται το πεδίο σύμπραξης του e-ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους επαγγελματίες (δικηγόρους και λογιστές) για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων.

Ακόμη, προβλέπεται η ενοποίηση του ορίου οφειλών εντός του οποίου είναι δυνατή η χορήγηση σύνταξης στα 20.000 ευρώ για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στα 6.000 ευρώ για τον τ. ΟΓΑ ώστε να μπορεί να λάβει σύνταξη μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων που τίθενται «εκτός» από το σύστημα.

Επιπλέον, καθίσταται υποχρεωτική η προσωρινή σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς και η  προσυνταξιοδοτική βεβαίωση του άρθρου 47 του ν. 2676/1999 για τους ασφαλισμένους στην περίπτωση που έχουν διαδοχική ασφάλιση και επεκτείνεται και στον τ. ΟΓΑ.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται ότι τα Δελτία Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που έχουν εκδοθεί και έγχαρτα αποτελούν τεκμήριο για το χρόνο ασφάλισης που προκύπτει από αυτά, και τέλος επιλύει τις διενέξεις μεταξύ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ για χρόνο ασφάλισης στον ΟΓΑ που ετίθετο υπό αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα