Το Spotify φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα μίας συνδρομητικής υπηρεσίας podcast, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την κύρια πλατφόρμα της εταιρείας. Η εν λόγω υπηρεσία ίσως είναι διαθέσιμη ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, η νέα υπηρεσία θα είναι μεν συνδρομητική αλλά από τη συγκεκριμένη αμοιβή προς τους podcasters δεν θα υπάρχει μερίδιο που θα πηγαίνει στην πλατφόρμα του Spotify. Αντίθετα, οι podcasters θα μπορούν να επιλέξουν την «πώληση» in-app συνδρομών και επιπλέον θα τους επιτρέπεται να ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές.

Οι ακροατές της πλατφόρμας στην έκδοση για το λειτουργικό σύστημα iOS θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας (και όχι της εφαρμογής), ώστε τόσο το Spotify όσο και οι podcasters να μπορούν να αποφύγουν τις χρεώσεις της Apple.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple λανσάρισε την υπηρεσία Apple Podcasts, τη δική της συνδρομητική υπηρεσία, εντός της δικής της μουσικής πλατφόρμας. Η εταιρεία θα επιτρέπει στους podcasters να προσφέρουν περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις και πρόσβαση σε περιεχόμενο που θα ορίζουν οι ίδιοι. Η πλατφόρμα podcasts της Apple θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο σε 170 χώρες.

Σε αντίθεση με την υπηρεσία του Spotify, η Apple θα απαιτεί από τους podcasters αμοιβή 19,99 δολαρίων ανά χρόνο, σε συνδυασμό με ποσοστό 30% επί της πληρωμής από τον κάθε συνδρομητή, για τον πρώτο χρόνο. Το ποσοστό αυτό θα πέφτει στο 15% για κάθε χρόνο που θα ακολουθεί.

Προφανώς αυτές οι διαφοροποιήσεις δημιουργούν ένα πρόβλημα διαχείρισης των συνδρομών των podcasters για το περιεχόμενό τους που διατίθεται σε διαφορετικές πλατφόρμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν επιτρέπει στους δημιουργούς ηχητικού περιεχομένου να χρησιμοποιούν τη λειτουργία RSS για να διανέμουν το αποκλειστικό τους περιεχόμενο. Αντίθετα, αυτό θα πρέπει να φορτωθεί χειροκίνητα μέσω του συστήματος της Apple. Επίσης, το Spotify ποτέ δεν αποδέχθηκε τη λειτουργία RSS και πλέον οι δημιουργοί θα πρέπει να λειτουργήσουν και σε αυτή την πλατφόρμα με ανάλογο τρόπο.

Αυτά που δεν έχουν διευκρινιστεί είναι αν το Spotify θα παρέχει κάποια δεδομένα στους podcasters, τη διάρκεια που θα έχει η συμφωνία διαμοιρασμού των εσόδων, αν θα είναι δυνατή η συμμετοχή σε κάθε δημιουργό ηχητικού περιεχομένου και φυσικά αν το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι αποκλειστικότητα του Spotify.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία