Τον υπερδιπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αλλά και πακέτο μέτρων για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο και τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από τη μέση τάση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού το πακέτο μέτρων στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας ανέρχεται πλέον στα 620 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση ανεβαίνει για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στα 39 ευρώ ανά μήνα και για τις καταναλώσεις έως 300 Κιλοβατώρες.

Για τον Οκτώβριο διατηρείται η επιχορήγηση των 18 ευρώ. Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η επιδότηση αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο από 24 ευρώ.

Εξάλλου, ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε και μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης: Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Πιο συγκεκριμένα αναστέλλεται η πληρωμή της ρυθμιζόμενης χρέωσης για το δίκτυο διανομής κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έτσι ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 θερμικών μονάδων θα έχει έκπτωσης από 20 έως 40 ευρώ.

Για τις βιομηχανίες

Μέτρα όμως για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ και για τις βιομηχανίες.

Πιο συγκεκριμένα για τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση και μέση τάση αλλά και για τους ενεργοβόρους καταναλωτές της μέσης τάσης της κατηγορίας «λοιπές χρήσεις» αναστέλλεται για πέντε μήνες από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο του 2022 η πληρωμή της ρυθμιζόμενης χρέωσης ΥΚΩ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 63 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα θα πληρωθούν από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές ενέργειας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ένταση της ενεργειακής κρίσης καθώς και της ανησυχίας για την πορεία των τιμών. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δύο χώρες της Ε.Ε. που ανέλαβαν πρώτες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια