Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα και για το πολύ 20 ημέρες.

Την ίδια στιγμή που η Αυστρία προχωρά στην επιβολή lockdown για όλο τον πληθυσμό, η Ευρώπη «γονατίζει» από την επέλαση του 4ου κύματος κορωνοϊού.

Κάθε μαύρο ρεκόρ καταρρίπτεται στη Γερμανία όσο πλησιάζουν οι γιορτές.  65.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορoναϊό σε μια ημέρα. Τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού ψήφισαν σήμερα μέτρα που προβλέπουν ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ ακόμη και για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του. Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ασθενής μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ιταλία καθώς δεν υπήρχε κενό κρεβάτι εντατικής στη Βαυαρία.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% μέσα σε μία εβδομάδα και ξεπέρασαν χθες τις 18.000.

Η κυβέρνηση παρά τα ψηλά ποσοστά εμβολιασμού, αποφάσισε να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς με χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ενίσχυση της τηλε-εργασίας.

Τσεχία

Η κυβέρνηση στην Τσεχία, που κατέγραψε περισσότερα από 14.000 κρούσματα μόνο εχθές, ανακοίνωσε πως πλέον μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στην εστίαση και σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης