Η υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επέστρεψαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη για τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής τους σχετικά με τον νόμο CARES.

Το δίδυμο εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου για να συζητήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία καθώς και τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Οι κίνδυνοι του επίμονου αυξημένου πληθωρισμού έχουν αυξηθεί σαφώς και η νομισματική πολιτική θα απαντήσει καταλλήλως» δήλωσε ο Πάουελ στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τετάρτη. «Έχουμε δει τον πληθωρισμό να είναι πιο επίμονος. Είδαμε ότι οι παράγοντες που προκαλούν υψηλότερο πληθωρισμό είναι πιο επίμονοι».

«Η πολιτική έχει προσαρμοστεί σε αυτό και θα συνεχίσει να προσαρμόζεται», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας ο επικεφαλής της Fed δέχθηκε ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος να ενισχυθούν περαιτέρω οι πληθωριστικές πιέσεις και είπε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να απαντήσει με την επιτάχυνση της απόσυρσης των μέτρων που είχε λάβει στις αρχές της πανδημίας για να στηρίξει την οικονομία.

«Η οικονομία είναι πολύ ισχυρή και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι υψηλές» είπε. «Επομένως, κατά την άποψή μου, είναι σκόπιμο να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ολοκληρώσουμε τη μείωση της αγοράς των περιουσιακών μας στοιχείων… ίσως μερικούς μήνες αργότερα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει πως θα συζητηθεί στην επομένη συνεδριάση της ειδικής επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής (Federal Open Market Committee), που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...