Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, υποχωρώντας από ένα υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία υποδαύλισαν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.794,96 δολάρια η ουγγιά, αφού νωρίτερα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 10 Αυγούστου στα 1.804,46 δολάρια. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,31% στα 1.809,6 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Άντεξε και έσωσε την εβδομάδα

«Με τον αριθμό των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ να είναι πολύ ισχυρότερος του αναμενόμενου… αυτό που βλέπουμε είναι η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει περαιτέρω με τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της», δήλωσε στο Reuters ο David Meger, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Future.

“Θα δείτε πίεση στις περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σήμερα, όχι μόνο στα πολύτιμων μετάλλων”.

Το δολάριο αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι των αντιπάλων του, ενώ ενισχύθηκε η απόδοση του αμερικανικού 1οετούς ομολόγου.

Οι τιμές των Fed funds futures εξακολουθούν να υποδηλώνουν κατά 75%  η κεντρική τράπεζα να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 50 μονάδες βάσης  στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ασήμι  αυξήθηκε κατά 1,6% στα 23,139 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 5 Μαΐου. Η πλατίνα υποχώρησε κατά  2,6% στα 1.014,25 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 2,1% στα 1.901,25 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές