Σε συμφωνία για την εξαγορά της CinCor Pharma με έδρα τις ΗΠΑ, ύψους 1,8 δις δολαρίων, προχώρησε η AstraZeneca.

Η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει συνάψει συμφωνία για την αγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας CinCor Pharma για την ενίσχυση του τμήματος φαρμάκων για την καρδιά και τα νεφρά, ώστε να αναπτυχθεί και πέρα από τον βασικό της τομέα, την έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πέντε μεγαλύτερες εξαγορές του 2022

Στο 206% της τιμής η προσφορά

Η AstraZeneca ανέφερε ότι θα πληρώσει 26 δολάρια ανά μετοχή της CinCor σε μετρητά, ή 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, ένα premium σχεδόν 121% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή.

Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης ένα μη εμπορεύσιμο δικαίωμα αξίας 10 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, πληρωτέα κατόπιν καθορισμένης κανονιστικής υποβολής του baxdrostat της CinCor, το οποίο αναπτύσσεται για τη θεραπεία ασθενειών, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η νεφρική ανεπάρκεια.

Συμπεριλαμβανομένου αυτού, η προσφορά αντιπροσωπεύει premium 206% στις μετοχές της CinCor.

Στόχευση η νεφρική ανεπάρκεια

Η AstraZeneca ανέφερε ότι θα επιδιώξει να συνδυάσει την ένωση μολύβδου baxdrostat της CinCor με το δικό της Farxiga, το οποίο αυξάνεται γρήγορα σε πωλήσεις πέρα από την αρχική του χρήση για τον διαβήτη, αφού η Astra κατάφερε και πήρε έγκριση για τη θεραπεία της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

Η Farxiga, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους φτάνοντας τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόκειται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στη νεφρική ανεπάρκεια από φάρμακα που παράγονται από την Boehringer Ingelheim και την Eli Lilly’s Jardiance.

«Πιστεύουμε ότι η προσφορά της Astra προσφέρει την προοπτική επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης και επέκτασης του εύρους των οφελών που θα μπορούσαν να έχουν οι ασθενείς με καρδιονεφρικές παθήσεις από το baxdrostat, εάν εγκριθεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CinCor, Marc de Garidel.

Το Baxdrostat τον Νοέμβριο απέτυχε να επιτύχει τον κύριο στόχο του σε μια μελέτη μεσαίου σταδίου, καθώς δεν μπορούσε να αποδειχθεί σαφώς ότι μειώνει την ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά η CinCor ανέφερε ότι θα ξεκινήσει μια μεγαλύτερη δοκιμή Φάσης ΙΙΙ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή