
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2023, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επιλέξει και να ορίσει τον διάδοχο του, κυρίως λόγω της υγείας του, αλλά και ενδεχόμενης ήττας του στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται από τις ετοιμασίες αλλαγής ηγεσίας που ξεκίνησαν στο Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμπάς Γκαλιάμοβ, πρώην σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου, είχε ανεβάσει βίντεο στο κανάλι του Khodorkovsky Live στο YouTube, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου, καθώς δεν είναι και τόσο δημοφιλής πλέον μεταξύ των πολιτών και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να καταλήγει σε ήττα για τη Ρωσία.
«Έμπιστο υποχείριο» στον προεδρικό θώκο
Από ότι φαίνεται, η υγεία και οι τελευταίες αποφάσεις του Πούτιν, έχουν αποδείξει στον κύκλο του οτι πλέον δεν είναι ο «εγγυητής της σταθερότητας» και όλοι ανησυχούν για την άνοδο του Πριγκόζιν, ο οποίος είναι μεν πιστός στο Κρεμλίνο, αλλά μπορεί άνετα να τον βρει ο Ρώσος πρόεδρος απέναντι του.
Για αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας επιδιώκει να μεταβιβάσει την εξουσία του σε έναν διάδοχο δικής του επιλογής και να αποσυρθεί έχοντας την ισόβια θέση του στο Κοινοβούλιο. Ο διάδοχος θέλει να είναι ένας άξιος τεχνοκράτης που αν δεν έχει λήξει ο πόλεμος με την Ουκρανία, αναμένεται να διαπραγματευτεί.
Σε ότι αφορά την ονοματολογία, τα πρόσωπα που βρίσκονται στον εσωτερικό κύκλο αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα λάβουν το δακτυλίδι της διαδοχής. Ένας από αυτούς, είναι ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκεί Σομπιάνιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ή ο αναπληρωτής επιτελάρχης του, Ντμίτρι Κόζακ.

Κοστίζει στην δημοτικότητα του Πούτιν ο πόλεμος της Ουκρανίας
Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει ότι η δημοτικότητα του πέφτει κατακόρυφα εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών ήττων στην Ουκρανία. Εάν ο Πούτιν επιδιώξει να βάλει υποψηφιότητα για ακόμη μια θητεία – είναι πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 1999 – «μπορεί να μην εκλεγεί».
Ο Γκαλιάμοφ προειδοποίησε: «Ο Πριγκόζιν θα προσπαθούσε να νοθεύσει τις εκλογές. Αυτό είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος για το σύστημα». Για τους λόγους αυτούς είναι πιθανό να προτείνει έναν αξιόπιστο υποχείριο για πρόεδρο – όπως ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ή ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ή ο φανατικός αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού του Ντμίτρι Κόζακ, είπε ο Γκαλιάμοφ.
«Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κερδίσουν τις εκλογές», είπε. «Ναι, τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Ουκρανία, με τη Δύση και να σπάσουν το αδιέξοδο εντός του συστήματος». Ωστόσο, «για τον Πούτιν, αυτή είναι μια καλή επιλογή, σε σύγκριση με τον Καντάφι», είπε.
«Τουλάχιστον ο Πούτιν θα έχει εγγυήσεις προσωπικής ασφάλειας». Οι ισχύοντες νόμοι αναφέρουν ότι θα ήταν «γερουσιαστής για μια ζωή». «Θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει ήρεμα τις μέρες του στο παλάτι [του] στο Γκελεντζίκ», είπε ο Γκαλιάμοφ.
Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν
Σε ότι αφορά, την εξέλιξη της υγείας του Ρώσου Προέδρου, ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Valery Solovey, ο οποίος είχε αναφέρει στην Daily Mail, ότι οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δυτικές θεραπείες για να θεραπεύσουν τον καρκίνο του και να σταματήσουν την εξάπλωσή του. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «Η θεραπεία ήταν πάρα πολύ επιτυχής. Τον έχουν θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό.»

«Έχει προβλήματα στην κίνηση»
Ο Solovey δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι YouTube Odesa Film Studio ότι «ο Πούτιν είναι προφανές ότι έχει προβλήματα με την κίνηση – με τα πόδια – τα οποία πολλοί έχουν παρατηρήσει. Αρχικά έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος έχει εξαπλωθεί «και είναι πιο επικίνδυνος τώρα» και η φαρμακευτική αγωγή έχει οδηγήσει σε πρώιμα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, ισχυρίστηκε. Έχει αρκετά σοβαρά ιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο Solovey.
«Το πιο σοβαρό από αυτά είναι το ογκολογικό. Μέχρι στιγμής κρατιέται «εν πλω» με τον τρόπο που επιμελούνται τη θεραπεία οι μη Ρώσοι γιατροί. Η στρατηγική και η τακτική της θεραπείας καθορίστηκαν από γιατρούς που βρίσκονται εκτός Ρωσίας. Είναι οι γιατροί που τον χειρούργησαν τον Φεβρουάριο του 2020, αμέσως μετά τη διάγνωση του με όγκο. Με τη Ρωσία να έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μπροστάρη τον Πούτιν, η υποτιθέμενη κατάστασή του και η θεραπεία του «έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επίγνωση της κατάστασής του και στην επάρκεια των αποφάσεων που λαμβάνει».
Πηγή in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια