Τον διορισμό του Χάιν Σουμάχερ, στη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της, μετά από μια εκτεταμένη, παγκόσμια διαδικασία αναζήτησης, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Unilever.

Ο Σουμάχερ θα αντικαταστήσει τον Άλαν Γιόπε, ο οποίος ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη Unilever.

Είναι επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων και διατροφής Royal FrieslandCampina και έγινε μη εκτελεστικός διευθυντής της Unilever τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου 2023, μετά από περίοδο παράδοσης ενός μήνα.

«Ο Χάιν είναι ηγέτης επιχειρήσεων με εξαιρετικό ιστορικό σε πολλές κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών. Ως διευθύνων σύμβουλος της Royal FrieslandCampina, μιας επιχείρησης τζίρου 11 δισ. ευρώ που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο και την οργάνωση ως μέρος του μετασχηματισμού της σε μια πιο εστιασμένη, με γνώμονα την ανάπτυξη και βιώσιμη επιχείρηση» αναφέρει η εταιρεία.

Μακρά εμπειρία

Πριν από την ένταξή του στη Royal FrieslandCampina ως CFO το 2014, εργάστηκε για την HJ Heinz για πάνω από μια δεκαετία – σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στην εταιρεία – σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια του στη Heinz, βρισκόταν στην Κίνα, όπου ηγήθηκε μιας ανάκαμψης στη ζώνη της Ασίας-Ειρηνικού. Ξεκίνησε την καριέρα του στα οικονομικά στη Unilever, πριν ενταχθεί στην Royal Ahold NV.

Ο πρόεδρος της Unilever, Νιλ Άντερσεν δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Χάιν ως τον νέο μας διευθύνοντα σύμβουλο, μετά από μια εκτεταμένη, παγκόσμια διαδικασία αναζήτησης. Ο  Χάιν είναι ένας δυναμικός επιχειρησιακός ηγέτης με γνώμονα τις αξίες και έχει ποικίλο υπόβαθρο εμπειριών και εξαιρετικό ιστορικό παράδοσης στον παγκόσμιο κλάδο καταναλωτικών αγαθών. Διαθέτει εξαιρετικές στρατηγικές ικανότητες, αποδεδειγμένη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ισχυρή εμπειρία τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Το διοικητικό συμβούλιο προσβλέπει στον Χάιν να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της Unilever ως κερδοφόρα επιχείρηση που προσφέρει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και αξία για όλους τους μετόχους της. Θα ήθελα επίσης με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Άλαν για την ηγεσία του στη Unilever»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή