Στον… αστερισμό των deals βρίσκεται ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, με τις συμφωνίες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και τη νέα χρονιά. Λίγες ημέρες μετά την συμφωνία της Σκλαβενίτης με την AS Agora στη Λάρισα, ανακοινώθηκε χθες η στρατηγική συνεργασία της Spar με την «Φαιστός» στην Κρήτη.

Όπως έγινε γνωστό ο οργανισμός της Spar, θα συνδράμει την κρητική αλυσίδα και, με την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης αποθεμάτων και εξοικονόμησης κόστους και παράλληλα θα τροφοδοτήσει το δίκτυο των 220 συνεργαζόμενων καταστημάτων της με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Απόβαση Spar στην Κρήτη: Έδωσε τα χέρια με την «Φαιστός»

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του remodeling στα πρώτα καταστήματα του νησιού, προκειμένου να αναρτηθούν τα σήματα Φαιστός – Spar και εκτιμάται πως θα είναι στη διάθεση του κοινού έως τα μέσα Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Spar Hellas μιλώντας στον ΟΤ για την συνεργασία δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία με την «Φαιστός», μια αλυσίδα με μακρά και επιτυχημένη πορεία στην αγορά της Κρήτης και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου εξυπηρετεί απόλυτα τα αναπτυξιακά πλάνα της Spar στην Ελλάδα. Η παρουσία της «Φαιστός», οι ισχυροί δεσμοί με την τοπική κοινωνία και η επιχειρηματική της προσέγγιση ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία μας. Το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, η ποιότητα των προϊόντων και οι ανταγωνιστικές τιμές βρίσκονται στο DNA μας. Θεωρούμε πως η συμφωνία με την «Φαιστός» θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στα δυο μέρη, βοηθώντας παράλληλα τον καταναλωτή να καλύψει τις ανάγκες του σε μια δύσκολη περίοδο».

Πως φθάσαμε στη συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου τρεις μήνες. Και το κυριότερο καλύπτει απόλυτα τις επιδιώξεις και των δυο.

Η ανάγκη της «Φαιστός» να προμηθεύεται προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές ήρθε και κούμπωσε, όπως λένε οι πληροφορίες, στην στόχευση της Spar να αναπτυχθεί περαιτέρω στην ελληνική επικράτεια, και μάλιστα σε μια προνομιακή αγορά όπως αυτή της Κρήτης και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Πέρα από το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα του ντόπιου πληθυσμού, τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται το νησί αποτελούν ένα ισχυρό δέλεαρ για κάθε λιανεμπορο με υψηλές φιλοδοξίες.

Η συμφωνία εκτιμάται πως θα λειτουργήσει και ως ανάχωμα στην ραγδαία εξάπλωση των μεγάλων αλυσίδων του κλάδου, μέσα από μπαράζ εξαγορών περιφερειακών παικτών. Με όχημα τις γενναίες προσφορές και τις συμφωνίες με τους προμηθευτές για καλύτερες παροχές, μπορούν και κερδίζουν έδαφος. Αντίθετα, οι μικρότερες αλυσίδες αδυνατούν να ακολουθήσουν, αφού δεν διαθέτουν την ανάλογη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των προμηθευτών.

Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ βρίσκεται σε φάση ραγδαίων αλλαγών, με παράγοντες του χώρου να μιλούν για νέο γύρο ανακατατάξεων. Θέση στην επόμενη μέρα, όπως λένε οι ίδιοι, θα έχουν όσες εταιρείες μπορέσουν να ανταποκριθούν στα σύγχρονα «θέλω» του καταναλωτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις