Θεόδωρος Κλιάρης: Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για το αξιόπλοο των πλοίων

Το Λιμάνι του Πειραιά και την Πύλη E7 επισκέφθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θεόδωρος Κλιάρης: Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για το αξιόπλοο των πλοίων

Το Λιμάνι του Πειραιά και την Πύλη E7 επισκέφθηκαν το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α) Θεόδωρος Κλιάρης, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

«Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κλιάρης και συνέχισε: «Η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα πλοία αναχωρούν σχεδόν γεμάτα. Χαρακτηριστικά, από το Λιμάνι του Πειραιά, σήμερα θα αναχωρήσουν 20 πλοία με περίπου 9.500 επιβάτες και από το Λιμάνι της Ραφήνας ακόμη 12. Για τα Λιμάνια του αργοσαρωνικού και τα νησιά συνολικά έχουμε σήμερα 42 αναχωρήσεις».

Σηκώνει άγκυρα το Daleela – Ξεκινά ταξίδια στη γραμμή Λεμεσός-Πειραιάς

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα», πρόσθεσε, «καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων». Όπως τόνισε, «το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα».

Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε πως «κατά την περσινή περίοδο, διακινήθηκαν με τα πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, περίπου 34 εκατ. επιβάτες, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Οι επιβάτες διακινήθηκαν με ασφάλεια που σημαίνει ότι τόσο τα πληρώματα των πλοίων όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι επί ποδός και κάνουν όσα χρειάζεται».

OT Originals

Περισσότερα από Ναυτιλία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο