Εντείνει τις διπλωματικές της διαβουλεύσεις η Αίγυπτος για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο των επαφών του με τα αραβικά κράτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Φάισαλ Μπιν Φαρχάν, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη και την κλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο μεγάλων αραβικών κρατών συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών τους για την αποτροπή μεγαλύτερης κλιμάκωσης και έντασης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, ο οποίος τόνισε ότι οι δύο ΥΠΕΞ εργάζονται για να προωθήσουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή, με δεδομένες τις τελευταίες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος, απευθυνόμενη προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμός της αιματοχυσίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο σε όλα τα διεθνή φόρα, έτσι ώστε να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένη αντιπαράθεση με ολέθριες επιπτώσεις στην ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι της Αιγύπτου καλούν σε τερματισμό της βίας

Παράλληλα, οι επικεφαλής των δύο θρησκειών της Αιγύπτου, των χριστιανών και των μουσουλμάνων, κάνουν έκκληση για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής κρίσης.

Ο μεγάλος ιμάμης του Ελ Άζχαρ, ΆΑχμεντ Ελ Τάγιεμπ, κάλεσε τους λαούς και τους ηγέτες του κόσμου να στηρίξουν τον ειρηνικό και καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό στο νόμιμο και δίκαιο σκοπό του να ανακτήσει τα δικαιώματά του, τη γη του και τα ιερά του.

Από την πλευρά της, η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο προκαθήμενος των Κοπτών της Αιγύπτου, Πάπας Ταουάντρος Β΄, καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, καλώντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουν την αιματοχυσία.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Κοπτική Εκκλησία χαιρέτισε τον βασικό ρόλο που διαδραμάτισε η Αίγυπτος στη στήριξη των Παλαιστινίων, ειδικά με το άνοιγμα αιγυπτιακών νοσοκομείων για τη θεραπεία εκείνων που τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ υπογράμμισε τις πολιτικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη ανακωχής μεταξύ Παλαιστινίων-Ισραηλινών, με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης που να προστατεύει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και την επίτευξη της ειρήνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους