Κομμάτι του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, η Κάρπαθος διαθέτει μια ακτογραμμή 160 χλμ με αμέτρητες παραλίες, οργανωμένες και μη, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους παραθεριστές να απολαύσουν πραγματικά τον ήλιο και τη θάλασσα.

Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκονται η Άφωτη, η Αμμοοπή, η παραλία Χριστού Πηγάδι, ο Διακόφτης, η παραλία Ψωράρη, η Δαμάτρια, ο Αγριλαοπόταμος και ο Άγιος Νικόλαος Αρκάσας.

Πιο αναλυτικά, κοντά στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα της Καρπάθου, βρίσκεται η Άφωτη, οργανωμένη και πολυσύχναστη αμμουδερή παραλία.


Η Αμμοοπή είναι φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Καρπάθου, σε περιοχή με κολπίσκους, βραχώδεις ακτές και αμμουδερές παραλίες με ρηχά νερά, κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά.


Στην περιοχή του Αφιάρτη, στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο της Καρπάθου, βρίσκονται οι παραλίες Χριστού Πηγάδι (με ψιλό χαλίκι, φυσική σκιά και δροσερά γαλαζοπράσινα νερά), Διακόφτης (παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο), Ψωράρη (πλησίον του Διακόφτη, παραλία με βράχια, ιδανική για μοναχικούς ταξιδιώτες) και Δαμάτρια.

Χριστού Πηγάδι

 

Χριστού Πηγάδι

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Παραλία Ψωράρη

 

Δαμάτρια

 

Δαμάτρια

 

Ο Αγριλαοπόταμος, παράδεισος των σέρφερ της Καρπάθου, είναι μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.Ο Άγιος Νικόλαος Αρκάσας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καρπάθου, είναι μια θαυμάσια οργανωμένη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και θέα στην Κάσο.

Στο κεντρικό τμήμα της Καρπάθου απλώνονται οι παραλίες Αχάτα, Κυρά Παναγιά, Άπελλα, Άγιος Νικόλαος (κοντά στο χωριό Σπόα) και Λευκός.

Στην Αχάτα, οργανωμένη βοτσαλωτή παραλία, τα επιβλητικά βράχια και τα βαθιά γαλάζια νερά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο.Στην Κυρά Παναγιά, οι ταξιδιώτες αντικρίζουν ένα γραφικό όρμο με γαλαζοπράσινα νερά, πεύκα που κατεβαίνουν μέχρι την ακτή και την ομώνυμη εκκλησία της Παναγίας, ψηλά πάνω από τη θάλασσα.
Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Καρπάθου, με εξωτικό άρωμα και μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, είναι η Άπελλα.

Ο Άγιος Νικόλαος, ανατολικά από τα Σπόα, είναι μια οργανωμένη παραλία με πολύ ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά.


Συνεχόμενοι κολπίσκοι και αμμουδερές παραλίες στολίζουν το Λευκό, παραθαλάσσιο οικισμό με θέα στο νησάκι Σώκαστρο, όπου σώζονται ερείπια Bυζαντινής και Mεσαιωνικής Eποχής.


Τέλος, στο βορειοανατολικό τμήμα της Καρπάθου, στη διαδρομή προς την ξακουστή Όλυμπο, βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Μηνά, προσπελάσιμη και με εκδρομικό σκάφος από τα Πηγάδια.*Όλες ανεξαιρέτως οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Καρπάθου (karpathos.gr).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία – Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης, τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»
Οικονομία |

Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία: Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης - Τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»

Πηγή από το οικονομικό επιτελείο τόνιζε ότι ο σχεδιασμός για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν βασίζονταν στο μόνιμο δημοσιονομικό χώρο και όχι στα επιπλέον έσοδα από συγκυριακούς παράγοντες

ΕΛΣΤΑΤ – Μείωση κατά 87,5% στους επισκέπτες των μουσείων το 1ο πεντάμηνο του 2021
Τουρισμός |

Πόσο μειώθηκαν οι επισκέπτες των ελληνικών μουσείων

Μόνο 18 ημερολογιακές ημέρες λειτούργησαν τα μουσεία της χώρας τον Μάιο εφέτος, καθώς είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους από τις 14 Μαρτίου 2020 έως τις 16 Ιουνίου 2020 και σταδιακά από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021, σε εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Accor – Σχεδιάζει τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Τουρισμός |

Tέσσερα νέα ξενοδοχεία και εκπαιδευτικό κέντρο σχεδιάζει η Accor στην Ελλάδα

Ο όμιλος εγκαινίασε χθες στο Σύνταγμα το έβδομο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Ελλάδα, το πέντε αστέρων Athens Capital Hotel - MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που ανήκει στον όμιλο της Λάμψα

Πάνω από 270.000  ξένοι τουρίστες στο Νότιο Αιγαίο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου
Τουρισμός |

Φθινοπωρινή τουριστική «έκρηξη» στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Σεπτέμβριος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κρίνοντας από τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Σαντορίνης και Μυκόνου το πρώτο δεκαήμερο