Η μία μετά την άλλη αποκαλύπτονται, τις τελευταίες ημέρες, υποθέσεις με εικονικούς εμβολιασμούς ή ψευδή αποτελέσματα τεστ, γεννώντας ερωτήματα για την εμβολιαστική εκστρατεία.

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, με τις έρευνες να στρέφονται ακόμη και εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία.

Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία θεωρούνται ύποπτα και συνεπώς τίθενται στο «στόχαστρο» των ελέγχων, εν μέσω του γενικού προβληματισμού που επικρατεί σχετικά με τις διαστάσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ήδη, η διοικητική υπάλληλος που, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα παραδέχθηκε την εμπλοκή της, τονίζοντας πάντως ότι δεν είχε συνεργό. Η ίδια έχει τεθεί πλέον έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής πως η ολοκλήρωση της ΕΔΕ για το κέντρο Υγείας Παλαμά εντόπισε ότι υπάρχουν και υγειονομικοί άλλων περιφερειών με πλαστά πιστοποιητικά.

Έρευνες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Οι πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μιλούν για περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τέσσερις υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσοκομείο «Γεννηματά» στη Θεσσαλονίκη αλλά και τρεις υγειονομικοί από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για τους υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκη που φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά.

Όσον αφορά στην Κοζάνη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας που δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Το ενδεχόμενο εμπλοκής και νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στα άτομα που φέρονται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το «κύκλωμα» που δρούσε στον Παλαμά Καρδίτσας εξετάζει, πλέον, σοβαρά η διοίκηση του ιδρύματος, σε στενή συνεργασία με την 3η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.gr πρόκειται για νοσηλεύτρια από την Κοζάνη, ηλικίας 45-50 ετών, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορoνaϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το… Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος ανέφερε πως «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο», ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης ανέφερε πως υπάρχει θέμα προς έρευνα και μόνο.

Έρευνα πραγματοποιείται και στη Σαντορίνη σχετικά με πιθανή απάτη στο νοσοκομείο, το οποίο φαίνεται πως εξέδιδε ψευδή rapid test σε άτομα που δεν υπήρχαν.

H απάτη αποκαλύφθηκε όταν η μία από τις τουρίστριες που έλαβαν τη βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε, με επιστολή, διόρθωση του εντύπου που της απεστάλη, καθώς είχε γραφτεί λάθος το όνομά της.

Τα αποτελέσματα ήταν πάντως αληθοφανή, αφού είχαν και σφραγίδα και λογότυπο νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο αυτά να είναι γνήσια και να αντιστοιχούν στο νοσοκομείο Θήρας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, γιατρός του νοσοκομείου κατήγγειλε ότι έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις αρνητικών τεστ σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, αλλά τα δείγματά τους δεν έχουν καν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου, επιβεβαίωσε ότι «στη Σαντορίνη στο νοσοκομείο, έπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό με δύο τουρίστριες που είχαν πάρει βεβαίωση αρνητικού rapid test που υποτίθεται ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο. Είχε γίνει κάποιο λάθος στο όνομα στη βεβαίωση, και επικοινώνησαν με τη γραμματεία των επειγόντων, και από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα. Το θέμα είναι ποιος έχει κάνει το τεστ, και από πού έχει χορηγηθεί η βεβαίωση».

«Έγινε ΕΔΕ και αναμένουμε το πόρισμα. Είχε τη σφραγίδα του νοσοκομείου η βεβαίωση. Οι βεβαιώσεις στάλθηκαν από ένα mail με το όνομα του νοσοκομείου μπροστά» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς με πλαστά πιστοποιητικά, υπάρχουν για ΚαβάλαΠάτραΧαλκίδα και Δράμα.

Βαρύ πρόστιμο

Σημειώνεται ότι τροπολογία του υπουργού Υγείας προβλέπει βαρύ πρόστιμο σε όσους φέρουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κοροναϊό.

Ειδικότερα, ορίζεται πως όποιος αποπειράται ή καταφέρνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει στην πραγματικότητα κάνει το εμβόλιο, ή φέρει βεβαίωση νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει από τον ιό, βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 5.000 ευρώ, πλην των άλλων κυρώσεων.

Παράλληλα, σε υπάλληλο του Δημοσίου οποιοδήποτε άλλο τρίτο που συμμετέχει κατά όποιον τρόπο στις προαναφερθείσες πράξεις, επιβάλλεται -πέρα από τις τυχόν ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις- επίσης το διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα