Και νέο κουβάρι αλληλοσυγκρουόμενων ερμηνειών δικαστικών αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων, προέκυψε γύρω από το θέμα των ιδιωτών εκκαθαριστών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αμφισβητεί τα δημοσιεύματα τύπου σύμφωνα με τα οποία η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης ιδιωτών εκκαθαριστών (δικηγόρων, λογιστών και φοροτεχνικών) στη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της συγκεκριμένης απόφασης του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συνόλου του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε δικηγόρους, λογιστές-φοροτεχνικούς και άλλους, να μπορούν να συμπράττουν στην διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

Για λόγους όμως δημοσίου συμφέροντος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ως προδήλως αβάσιμες τις αιτήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τι οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η εν λόγω απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Ωστόσο, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η απόφαση (με αριθμό Ν309/09.11.2021) της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στην ουσία της προσφυγής που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, κατά της αποφάσεως του υπουργού Εργασίας που εμπλέκει ιδιώτες στην έκδοση των συντάξεων.

Αντιθέτως, η Ομοσπονδία σημειώνει η αίτηση ακυρώσεως που έχουμε καταθέσει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας κι αφορά ακριβώς το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας ως προς την εμπλοκή των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, πρόκειται να εκδικασθεί «λόγω μείζονος σπουδαιότητας», από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά