Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές κινούνται σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με το κλίμα να βάρυνε εξαιτίας του νέου αρνητικού ρεκόρ 28ετίας στη γερμανική οικονομία.

Ο DAX 40 παραμένει σε περιοχή υπεραγοράς, με νέο σήμα αγοράς από τη στήριξη των 15.980 που τιμήθηκε για πέμπτη φορά υποδεικνύοντας τη σημασία του επιπέδου. Το στοπ στην κίνηση βρίσκεται κάτω από 15.910 σε ωριαίο κλείσιμο, που πρέπει υποχρεωτικά να ενεργοποιηθεί διότι ο δείκτης έχει μεγάλο περιθώριο απομείωσης.

Ο Eurostoxx 50 παραμένει πιο επιθετικός. Ο στόχος των 4.375 επίσης επετεύχθη, δίνοντας και καθαρή διόρθωση με κύριο επίπεδο τις 4.302, όπου και θα οριοθετηθεί νέο αγοραστικό σήμα.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών βρίσκονται πέριξ του αμετάβλητου, μετά τη χθεσινή διορθωτική κίνηση.

Ο S&P 500 κατέγραψε χθες τη δεύτερη κόκκινη συνεδρίαση μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές, επί συνόλω 16 στις τελευταίες 21. Οι μέτριες ρευστοποιήσεις που περιμέναμε από τα υψηλά στις 4.720 ήρθαν, τιμώντας το σήμα πώλησης, και πλέον μπήκε σε υπερπώληση βραχυπρόθεσμα, με αντίσταση τις 4.668 μονάδες και επόμενο επίπεδο τις 4.590.

Παρόμοια συμπεριφορά για τον βιομηχανικό Dow30, που διόρθωσε σημαντικά από τις 36.500 μονάδων. Από εδώ ενδέχεται να βγει μια ανοδική αντίδραση μέχρι τις 36.185, με τη βασική στήριξη τις 35.680.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, η μέτρια προσέγγιση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας λειτουργεί ανατιμητικά μεν για το δολάριο, ωστόσο χωρίς να αναμένονται ακραίες συμπεριφορές.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ανάλυση της ισοτιμίας ευρώ-δολάριο (eurusd), που συνεχίζει να πλαγιολισθαίνει μεσοπρόθεσμα, με την περιοχή 1,14 να συνιστά τον τελικό αποδέκτη. Η αντίσταση στην περιοχή 1,1510.

Η ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) συνεχίζει και βλέπει το επίπεδο των 1,33, καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας του ΗΒ επιβαρύνουν σαφέστατα το βρετανικό νόμισμα. Το σήμα πώλησης από την αντίσταση των 1,3580 δολαρίων ανά λίρα είναι εν ισχύ.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από το βραχυπρόθεσμο αρνητικό momentum, και πλέον η επιστροφή στα 77,50 δολάρια είναι ένα πιθανό σενάριο. Η αντίσταση βρίσκεται στα 83,40.

Στο άκουσμα του νέου ρεκόρ 30ετίας του αμερικανικού πληθωρισμού, ο χρυσός τινάχθηκε ανοδικά συνεχίζοντας την κίνηση από τα 1.800 δολάρια. Η κοντινή στήρξη βρίσκεται στα 1.842 δολάρια, με επόμενο στόχο τα 1.889.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News