Η ρωσική κυβέρνηση επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία του Instagram στη Ρωσία μετά την απόφαση της μητρικής εταιρείας Meta να επιτρέψει απειλητικές αναρτήσεις εναντίον αξιωματούχων, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση έγινε από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας (Roskomnadzor) ενώ νωρίτερα ασκήθηκε και δίωξη εναντίον της Meta λόγω της υπόθεσης αλλαγής των πολιτικών χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχει (Facebook και Instagram). Παράλληλα, η εταιρεία χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστική οργάνωση» και απαιτήθηκε από την Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε έλεγχό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Roskomnadzor, οι περιορισμοί πρόσβασης στο Instagram «βασίζονται σε διαταγή του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook ήδη από τις 4 Μαρτίου, όταν η πλατφόρμα έθεσε περιορισμούς στη λειτουργία των λογαριασμών κρατικά ελεγχόμενων ρωσικών μέσων ενημέρωσης, λόγω της εισβολής.

Το Instagram και το Facebook είχαν τον περασμένο Νοέμβριο το καθένα πάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Statista που παρακολουθεί τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Η αλλαγή των πολιτικών χρήσης των Instagram και Facebook επιτρέπει σε χρήστες σε Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία να πραγματοποιούν αναρτήσεις ζητώντας τον θάνατο του προέδρου της Ρωσίας και του προέδρου της Λευκορωσίας, οι οποίοι είναι σύμμαχοι στην επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία. Επιπλέον, επιτρέπεται σε χρήστες, τόσο των παραπάνω χωρών όσο και άλλων σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλτική και Δυτική Ασία, να πραγματοποιούν αναρτήσεις εναντίον Ρώσων στρατιωτικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων