Tέλος στις δραστηριότητές της στην Κίνα έβαλε η Airbnb, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNBC. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους στη χώρα ήδη από το πρωί της Τρίτης στο Πεκίνο.

Όλες οι καταχωρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα – σπίτια και εμπειρίες – θα καταργηθούν το αργότερο αυτό το καλοκαίρι.

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και από τότε έχει αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες της αγοράς. Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη. Η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα προβλήματα και αύξησε τον αντίκτυπό τους.

Μόλις 1% των εσόδων από την κινεζική αγορά

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν για να ανέβουν τα έσοδα της πλατφόρμας στην Κίνα, η εικόνα παρέμεινε κατώτερη των προσδοκιών, με μόλις 1% των συνολικών εσόδων της Airbnb να προέρχονται από τον ασιατικό γίγαντα, τα τελευταία χρόνια.

Πηγές λένε ότι η αύξηση των ταξιδιών των Κινέζων προς το εξωτερικό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Airbnb και η εταιρεία θα επικεντρωθεί εκ νέου στην δημιουργία καταχωρήσεων για τους Κινέζους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης σύμφωνα με άλλη πηγή, η Airbnb θα διατηρήσει γραφείο στο Πεκίνο κρατώντας κάποιες εκατοντάδες υπαλλήλων.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% φέτος εν μέσω ευρύτερης πώλησης σε μετοχές τεχνολογίας, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της IPO του 2020 των 68 δολαρίων. Η Airbnb δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της τον Μάιο του 2020 και στη συνέχεια εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας