Ως μια σημαντική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ΟΑΚΑ χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τη σημερινή, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 5.847.840,00 ευρώ (συν ΦΠΑ) έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη το ΟΑΚΑ «σύντομα θα γίνει και πάλι μητροπολιτικός πόλος αθλητισμού διεθνούς εμβέλειας».

Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λ. Αυγενάκη και του Προέδρου του ΟΑΚΑ Ν. Βιδάκη. Η προγραμματική προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ (κεντρικός στίβος, Κ1, Κ2, προπονητήριο ΣΕΓΑΣ), τη στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών «Νίκος Γκάλης», συνολικής επιφάνειας 2.767τ.μ., τη στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953τ.μ. και την αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Πατούλη και τον κ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Ν. Βιδάκης, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α. Κ.Χαλιορής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  Σ. Καπράλος, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα και η Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Τ. Κελεσίδου. Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη,  ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού.

Νέα εποχή για το αθλητικό κέντρο

Τόσο ο υφυπουργός Πολιτισμού Λ. Αυγενάκης, όσο και τα στελέχη του ΟΑΚΑ ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συμβολή του στην προσπάθεια να εισέλθει σε μια νέα εποχή το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο και επισήμαναν ότι η στήριξη της Περιφέρειας και προσωπικά του περιφερειάρχη σε εμβληματικά αθλητικά έργα και υποδομές είναι ουσιαστική. Ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρθηκαν το  Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, το έργο «Αποκατάστασης Δομικών Βλαβών Κλειστών Γυμναστηρίων «Σπίτι του στίβου» και «Σπίτι του Βόλεï», το Αδριάνειο Υδραγωγείο κ.α.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του τόνισε ότι είναι μια σπουδαία ημέρα για το ΟΑΚΑ και τον ελληνικό στίβο υπογραμμίζοντας ότι η εμβληματική αυτή εγκατάσταση είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οδηγώντας σε εσωστρέφεια τον ελληνικό στίβο, αφού σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσαν να γίνουν διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. «Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι λειτουργικός μέτοχος στην αναβάθμιση του ΟΑΚΑ που έχει  τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μία μητρόπολη του αθλητισμού», ενώ έκανε λόγο για «έναρξη μίας νέας εποχής». Ειδικότερα δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σε ένα από τα πιο γνωστά αθλητικά τοπόσημα της Αττικής, το ΟΑΚΑ, για να σηματοδοτήσουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο την έναρξη μιας νέας εποχής. Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής γίνεται περήφανα μέτοχος στην προσπάθεια για τη λειτουργική αναβάθμιση ενός πρότυπου αθλητικού χώρου που έχει συνδεθεί με διεθνούς εμβελείας διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 21ου αιώνα.

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι το επιστέγασμα της αγαστής και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε με τον φίλο και συνοδοιπόρο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ενίσχυση του αθλητισμού και των αθλητών μας, που μας έχουν χαρίσει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας. Μια πρωτοβουλία που στηρίχθηκε θερμά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με προσωπικό ενδιαφέρον έχει δώσει το στίγμα για την πλήρη αναδιαμόρφωση του ΟΑΚΑ ως ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αττική. Και δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το master plan για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ ως ένα έργο με τριπλό αποτύπωμα – οικολογικό, αναπτυξιακό και δημοσιονομικό – που παράλληλα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.

Συντήρηση στις οροφές, τα ταρτάν και την περίφραξη

Σε αυτό το πλαίσιο και μέσα από την προγραμματική σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, επενδύοντας – γιατί πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση – 5,8 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των ταρτάν, των οροφών και της περίφραξης του ΟΑΚΑ μέσα από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της.  Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα μας.

Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, διαθέτουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση ή την εξ αρχής δημιουργία μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Χώροι εμβληματικοί, που για χρόνια έμεναν κλειστοί ή τελούσαν υπό απόλυτη υποβάθμιση, αποκτούν νέα πνοή και αποδίδονται στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης, ενώ παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει τη χαρά της άσκησης και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, του κλειστού της Ν. Σμύρνης, του Καπαγέρωφ στον Πειραιά, του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, των κολυμβητηρίων στη Ν. Μάκρη και του Μαραθώνα, αλλά και η υλοποίηση δεκάδων έργων αποκατάστασης, ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης χώρων αθλητισμού σε δήμους όλης της Περιφέρειας.

Έτερα έργα

Μάλιστα, δεν πρέπει να παραλείψουμε το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκατ. ευρώ, που θα δώσει σε αθλητές ΑμεΑ τη δυνατότητα να ασκούνται σε ένα αξιοπρεπές, πλήρως λειτουργικό περιβάλλον. Επίσης ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας είναι η συντήρηση, η ανάπλαση και ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει έχουν ως στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει μια μητρόπολη αθλητισμού και να φιλοξενεί παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις, σε σύγχρονες υποδομές και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη διαμονή και μετακίνηση των συμμετεχόντων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων στην Αττική μας,  που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν σημαντικές αξίες όπως την ευγενή άμιλλα και την αξία στης άθλησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Το μέλλον είναι μπροστά μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε το δυναμικό “παρών”».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αθλητές Άννα Βερούλη, Όλγα Βασδέκη, Περικλής Ιακωβάκης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Άγγελος Παυλακάκης, Νάσος Γκαβέλας, Χάρης Παπαδιάς, Χρήστος Μελέτογλου, Μαρία Πολύζου, ο Προπονητής Γιώργος Πομάσκι, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικοί παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές