Μια γιγάντια επένδυση ύψους 356 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στην επόμενη πενταετία ο όμιλος Samsung αποσκοπώντας να επιταχύνει την ανάπτυξη σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί, η βιοφαρμακευτική και άλλες τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Ο κορυφαίος πολυκλαδικός πολυεθνικός όμιλος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι επενδύσεις μέχρι το 2026 αναμένεται να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε στρατηγικούς τομείς, όπως ο τομέας των ημιαγωγών, ενώ δεσμεύτηκε για επιθετικές επενδύσεις στον τομέα των βιοφαρμάκων.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο, δεν παρείχε αναλυτικά στοιχεία για το επενδυτικό σχέδιό της, αν και πρόσθεσε ότι το 80% των επενδύσεων θα γίνει στη Νότια Κορέα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν συμπεριμβάνονται οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στα σχέδια για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Nέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Samsung SDI, η μονάδα μπαταριών του ομίλου, και η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Chrysler, έχουν προγραμματίσει να ανακοινώσουν το νέο τους εργοστάσιο μπαταριών στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Η εξασφάλιση των εγχώριων αλυσίδων εφοδιασμού σε ημιαγωγούς και βιο-προϊόντα θα έχει στρατηγική σημασία και θα είναι σημαντική για την οικονομική ασφάλεια της Νότιας Κορέας, ανέφερε η Samsung.

Οι επενδύσεις των 450 τρισεκατομμυρίων γουόν, που αναμένεται να δημιουργήσουν 1,07 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, είναι πάνω από 30% μεγαλύτερες από τα 330 τρισεκατομμύρια γουόν που επένδυσε η Samsung την πενταετία έως το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI