Το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ίλον Μασκ είναι τώρα να ανοίξει στο Χόλιγουντ εστιατόριο που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σταθμός ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και ως μικρός κινηματογράφος. Με τον τρόπο αυτό ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς θα δίνει την ευκαιρία σε κατόχους οχημάτων Tesla να φορτίζουν τα οχήματά τους μέσα σε μισή περίπου ώρα -και να εκμεταλλεύονται το διάστημα αυτό για να φάνε κάτι βλέποντας επιπλέον αν θέλουν και κάποια ταινία μικρού μήκους στις μεγάλες οθόνες που θα υπάρχουν.

Ερχονται οι  superchargers

Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Electrek που ειδικεύεται σε θέματα ηλεκτροκίνησης, η ιδέα της Tesla αφορά την κατασκευή 28 πολύ γρήγορων φορτιστών 30 λεπτών -οι λεγόμενοι superchargers από την εταιρεία- και εστιατόριο στο Χόλιγουντ, στην διεύθυνση 7001 της Λεωφόρου Σάντα Μόνικα στη διασταύρωση με την Όραντζ Ντράιβ.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται προς έγκριση αφορούν διώροφο εστιατόριο άνω των 200 θέσεων που θα περιλαμβάνει καθίσματα τόσο μέσα όσο κι έξω. Οι θέσεις έξω θα βλέπουν απευθείας σε δύο γιγαντοοθόνες, ενώ φαγητό φέρεται ότι θα σερβίρεται και μέσα στα οχήματα –ντράιβ ιν- αναφέρει το Bloomberg. Η αίτηση έγκρισης αφορά 24ωρη λειτουργία αλλά όχι για όλες τις υπηρεσίες. Η φόρτιση και τα εστιατόρια θα είναι διαθέσιμα όλη την ημέρα, ενώ οι δύο γιγαντοοθόνες θα παίζουν ταινίες από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Ο Μασκ αρχικά είχε γράψει στο προσφιλές του Twitter ότι η ιδέα του αφορούσε την κατασκευή παλιάς σχολής drive-in, όπου οι πελάτες θα σερβίρονται από προσωπικό με πατίνια (roller skates). Πιο πρόσφατα είχε αναφέρει ότι οι πληρωμές θα μπορούσαν να γίνονται και σε κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Τα σχέδια γιατο Χόλιγουντ

Η Tesla σχεδίαζε αρχικά να κατασκευάσει το εστιατόριο στην παραλιακή πόλη της Σάντα Μόνικα, αλλά στη συνέχεια μετέφερε τα σχέδια της για το Χόλιγουντ. Η Λεωφόρος Σάντα Μόνικα είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μάλιστα βρίσκεται κατά μήκος της ιστορικής Route 66.

Πριν από ένα περίπου χρόνο η Tesla υπέβαλε αιτήσεις στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. για να κατοχυρώσει την εμπορική επωνυμία και λογότυπο σχήματος «T» για μια σειρά εστιατόρια, από self service μέχρι take out. Η αρχική τοποθεσία του εστιατορίου Tesla είχε προσδιοριστεί για την πόλη της Σάντα Μόνικα, αν και εκεί άνοιξε πρόσφατα σταθμός γρήγορης φόρτισης χωρίς όμως να σερβίρεται φαγητό.

Στο μέρος που ο Μασκ θέλει τώρα να φτιάξει το εστιατόριο με τους φορτιστές βρίσκεται προς το παρόν η πιτσαρία Shakey’s Pizza Parlor η οποία μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία. Τα σχέδια του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο περιλαμβάνουν την κατεδάφιση του Shakey και την κατασκευή νέου διώροφου εστιατορίου στη θέση του. Το ακίνητο διαθέτει ήδη ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, αν και το ακίνητο φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολλές εργασίες για να τοποθετηθούν εκεί και πολύ γρήγοροι φορτιστές, αναφέρει ο ιστότοπος Electrek.

Πώς θα είναι ο χώρος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κάτω όροφος θα αποτελείται από την κουζίνα, μπαρ με ψηλά καθίσματα, αρκετούς χώρους που θα είναι σαν περίπτερα, και ένα ακόμη υπαίθριο στην άκρη του κτιρίου. Ο κάτω όροφος θα έχει επίσης ειδικό χώρο για τους σερβιτόρους οι οποίοι θα παραδίδουν παραγγελίες γευμάτων στα αυτοκίνητα του πάρκινγκ με τους φορτιστές. Ο πάνω όροφος θα έχει υπαίθρια καθίσματα και μπαρ, δύο σειρές καθισμάτων σε στυλ κινηματογράφου και ένα ακόμη μπαρ για όρθιους πίσω από τα καθίσματα του χώρου αυτού.

Τα καθίσματα σε στυλ κινηματογράφου θα έχουν θέα στο χώρο στάθμευσης όπου θα βρίσκονται οι δύο γιγαντοοθόνες, οι 29 πολύ γρήγοροι φορτιστές και άλλοι πέντε ακόμη φορτιστές που θα φορτίζουν με χαμηλότερη ταχύτητα, αναφέρεται ακόμη.

Τα σχέδια που κατατέθηκαν από την Tesla για το εστιατόριο-κέντρο φόρτισης-κινηματογράφο

Πρώτο επίπεδο

Δεύτερο επίπεδο

Επίπεδο με τις δύο γιγαντοοθόνες και τους πολύ γρήγορους φορτιστές

Πηγή: DriveTeslaCanada.ca

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία