Μπορεί τα νησιά της Ελλάδας να είναι τα πιο «δυνατά χαρτιά» του ελληνικού τουρισμού, όμως υπάρχουν κάποιες παραλίες στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τις πιο διάσημες και πολυφωτογραφημένες ακτές Αιγαίου και Ιονίου, ακόμα και χρόνια ολόκληρα βρίσκονται πίσω από τα φώτα.

Οι Καβουρότρυπες Χαλκιδικής, μέρος που είναι γνωστό στους βορειοελλαδίτες και ως «ελληνική Χαβάη», είναι ένα από αυτά. Νερά κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα, λευκές αμμουδιές και βράχια και γύρω τους, μαζί με ένα πευκοδάσος να τα αγκαλιάζει, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως δεν ανήκει σε νησί.

Ιδιαίτερη τοποθεσία

Ως Καβουρότρυπες Χαλκιδικής είναι γνωστό ένα σύμπλεγμα παραλιών στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου Σιθωνίας. Στην ουσία, πρόκειται για πολλούς μικρούς, κρυμμένους κολπίσκους πίσω από το κατάφυτο πευκοδάσος.

Κάθε παραλία διαθέτει πεντακάθαρα εξωτικά νερά, που αντικατοπτρίζουν τέλεια την ολόλευκη άμμο και τα λευκά βράχια που εκτείνονται κατά μήκος της. Το τοπίο είναι σαν βγαλμένο από χολιγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή, ενώ η θέα που χαρίζει στον επιβλητικό Άθω, κάνει το μέρος να θυμίζει επίγειο παράδεισο.

Μέχρι την περασμένη δεκαετία, οι Καβουρότρυπες ήταν γνωστές μόνο στους ντόπιους και σε όσους εξερευνούσαν την Χαλκιδική τα καλοκαίρια. Μάλιστα, αποτελούσαν ένα «κοινό μυστικό» για όσους ήθελαν… παράνομα ή έστω ρομαντικά ραντεβού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όμως, αυτό το απερίγραπτα όμορφο τοπίο απέκτησε τη φήμη που του άξιζε και πλέον αποτελεί την πιο όμορφη επιλογή για μπάνιο και χαλάρωση στη Χαλκιδική.

Η καλύτερη επιλογή σε ό,τι αφορά στο πότε να επισκεφτείς τις Καβουρότρυπες είναι δίχως αμφιβολία οι καθημερινές, καθώς τότε θα έχεις την τύχη να απολαύσεις ολομόναχος το μπάνιο σου σε μια θάλασσα «κλειστή» που θυμίζει πισίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός