Η Apple «χτίζει» με προσεκτικές κινήσεις τη μάσκα μικτής πραγματικότητας (mixed reality), η οποία θα είναι το δικό της βήμα εισόδου στον κόσμου του metaverse. Το AR Glass, όπως φέρεται να είναι η ονομασία της συσκευής, θα μπορούσε να λανσαριστεί εντός του β’ εξαμήνου του 2024.

Σύμφωνα με αναλυτές της Haitong Intl Tech Research η συσκευή που ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση σχεδιαστικής ανάπτυξης. Το αρχικό πρωτότυπο αναμένεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, θα ακολουθήσουν οι δοκιμές και τελικώς η συσκευή θα μπει σε μαζική παραγωγή έως το δεύτερο μισό του 2024.

Διαβάστε ακόμα: Οι εταιρείες στρέφονται στο metaverse

Μάλιστα, οι αναλυτές της εταιρείες φαίνεται ότι διαθέτουν πληροφόρηση και για τους προμηθευτές της Apple καθώς αναφέρεται ότι τα κρύσταλλα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από τις Corning και Hoya, οι οποίες έχουν ήδη προωθήσει σχετικά δείγματα.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι το AR Glass της Apple θα επικεντρώνει στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι θα αντικαταστήσει το δημοφιλές iPhone, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Επίδειξη μάσκας mixed-reality στο διοικητικό συμβούλιο της Apple

Άλλες εκτιμήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι αναλυτές που παρακολουθούν τα θέματα της Apple, όπως ο Ming-Chi Kuo, αναφέρουν ότι η αμερικανική εταιρεία ήδη σχεδιάζει και τα επόμενα βήματά της, δηλαδή μία δεύτερη γενιά της μάσκας εικονικής πραγματικότητας, θέλοντας να δημιουργήσει μία πρόταση που θα συνδυάζει χαμηλό βάρος, βελτιωμένη αυτονομία και καλύτερες επιδόσεις χάρη σε ταχύτερους επεξεργαστές δικής της σχεδίασης.

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, τα ανώτατα στελέχη της Apple ήδη έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη μάσκα «μικτής πραγματικότητας», στοιχείο που δείχνει ότι η ανάπτυξη της συσκευής έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γινόταν σαφής αναφορά ότι οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί της Apple έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος που θα «φοράει» η νέα συσκευή. Ο συνδυασμός των δύο, δηλαδή επίδειξη της συσκευής και επιτάχυνση ανάπτυξης του λογισμικού, δημιούργησε την εντύπωση υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο η συσκευή να λανσαριστεί επίσημα εντός των επόμενων μηνών.

Η μάσκα των 2000 δολαρίων

Η μάσκα μικτής πραγματικότητας της Apple πιθανολογείται ότι θα κοστίζει περί τα 2.000 δολάρια, με την εταιρεία να θεωρεί βέβαιο ότι με την κυκλοφορία της θα πουλιέται μία μονάδα κάθε μέρα από κάθε κατάστημά της.

Σύμφωνα με την IDC η αγορά συσκευών AR και VR «μεγάλωσε» κατά 92% την περασμένη χρονιά με την πώληση 11 εκατομμυρίων μονάδων παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή κυρίαρχο στην αγορά θεωρείται το Quest 2 της Meta το οποίο κατέχει το 78% των πωλήσεων του 2021.

Διαβάστε ακόμα: Οι αγορές συνεχίζονται στο metaverse

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος οραματίζεται ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους με παρουσία στο metaverse και εκεί να ξοδεύουν ο καθένας εκατοντάδες… πραγματικά δολάρια. Προφανώς από έναν τέτοιο κόσμο δεν θα ήθελε να λείπει η Apple.

Με τα θέματα του metaverse θα ασχοληθεί, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, το Meta Living, το 2ο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Σοφοκλέους 10).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News