Η Amazon θα αρχίζει να παίζει… μπάλα και στη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου του ευρωπαϊκού Champions League στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2024, καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής πώλησης και streaming επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη ζωντανή κάλυψη αθλημάτων και να αμφισβητήσει το παραδοσιακό μοντέλο μετάδοσης που γνωρίζαμε έως σήμερα.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή μεταξύ Amazon με Premier League, θα είναι τριετούς διάρκειας και θα προσφέρει έναν μικρό αριθμό αγώνων στους Prime χρήστες της πλατφόρμας ως μέρος των συνδρομών τους από το 2019, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων παρέμεινε στους κύριους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Διαβάστε επίσης: Οικονομική ανάσα στα ταμεία της Μπάρτσα

Η BT Sport, η οποία έχει αποκλειστικά δικαιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Champions League από το 2015, θα συνεχίσει να καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων, ενώ τα highlights των αγώνων θα μεταφερθούν για πρώτη φορά στο BBC.

Δυναμική είσοδος στον αθλητισμό

Η ουσία της πιο πάνω εξέλιξης είναι ότι πλέον η Amazon εισέρχεται δυναμικά στον αθλητισμό. Εκτός από την Premier League, μεταδίδει ζωντανά τένις σε χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του US Open. Στις ΗΠΑ καλύπτει μερικούς αγώνες αμερικανικού φούτμπολ της NFL, ενώ ήδη μεταδίδει πλήθος αγώνων Champions League σε Γερμανία και Ιταλία.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο Κύπελλο: Στις 5 Ιουλίου ξεκινά η διάθεση των τελευταίων εισιτηρίων 

Η νέα συμφωνία μετάδοσης συμπίπτει με την επέκταση της διοργάνωσης, που διευθύνεται από την UEFA. Η απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στους αγώνες, από 32 σε 36, θα προσθέσει άλλα 64 παιχνίδια, μέρος του σχεδίου της UEFA να αυξήσει τα έσοδα.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η αξία των δικαιωμάτων για το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί από 1,2 δισ. στερλίνες σε περίπου 1,4 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι