Αλυσίδες κορυφαίων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς εμπειρία ή ακόμα και χωρίς βιογραφικό καθώς στελέχη παραδέχονται ότι οι πρακτικές χαμηλών αμοιβών τα προηγούμενα έτη πλήττουν τον κλάδο, αφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που υπογράφουν οι Andrew Mills, Corina Pons και Catarina Demony, από την Ντόχα, την Λισαβόνα και την Μαδρίτη.

Χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί επέλεξαν να μην επιστρέψουν, βρίσκοντας υψηλότερες αμοιβές αλλού και αφήνοντας τους ξενοδόχους αντιμέτωπους με μια απελπιστική έλλειψη.

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύει τη δυναμική του 

Χωρίς προϋπηρεσία

O μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχείων στην Ευρώπη, η Accor δοκιμάζει μια νέα πρωτοβουλία για την πρόσληψη ατόμων χωρίς προϋπηρεσία στον κλάδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin σε συνέντευξη στο Reuters κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ του Κατάρ τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η τουριστική κίνηση

Η Accor, που διαχειρίζεται αλυσίδες όπως οι Mercure, Ibis και Fairmont σε περισσότερες από 110 χώρες, χρειάζεται 35.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, είπε.

«Δοκιμάσαμε στη Λυών και στο Μπορντό πριν από δέκα ημέρες και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε συνεντεύξεις χωρίς βιογραφικό, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και προσλαμβάνονται εντός 24 ωρών», είπε ο Bazin.

Βραχυπρόθεσμα, η Accor αναπληρώνει τα κενά της στη Γαλλία με νέους και μετανάστες, περιορίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η μη λειτουργία εστιατορίων για μεσημεριανό γεύμα ή η λειτουργία τους μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

«Είναι φοιτητές, άνθρωποι που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική», είπε ο Bazin. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εκπαιδεύονται για έξι ώρες και μαθαίνουν πάνω στη δουλειά, είπε. Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού είναι ιδιαίτερα πιεστικό στην Ισπανία και Πορτογαλία, όπου ο τουρισμός, αντιστοιχούσε στο 13% και στο 15% της οικονομίας αντίστοιχα πριν την πανδημία. Οι ξενοδόχοι εκεί προσφέρουν μεγαλύτερες αμοιβές, δωρεάν διαμονή και προνόμια, όπως μπόνους και ασφάλιση υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive