Η επερχόμενη σειρά iPhone 14 της Apple θα είναι η πρώτη που θα εισάγει τη νέα πολιτική της εταιρείας σχετικά με τον εξοπλισμό των «απλών» και των Pro μοντέλων.

Η μέχρι τώρα διαδικτυακή φημολογία θέλει τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να ενσωματώνουν νέο σχεδιασμό αλλά και το κορυφαίο hardware που έχει διαθέσιμο η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή A16 Bionic.

Ωστόσο, τα φθηνότερα iPhone 14 και iPhone 14 Plus/Max θα ενσωματώνουν τον επεξεργαστή A15 Bionic που σήμερα συναντάμε στο μοντέλο iPhone 13 Pro.

Παράλληλα, σε τελευταία του ανάλυση ο Ming-Chi Kuo της TF Securities σημειώνει ότι θα υπάρχει και αλλαγή στη κατανομή των «ναυαρχίδων» σε σχέση με τις «απλές» συσκευές όπως αυτές θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίες συσκευές με το A16 Bionic θα είναι έως και το 60% του συνόλου, ενώ οι απλές θα συμπληρώνουν το υπόλοιπο της παραγωγής.

Προφανώς, αν ισχύουν τα παραπάνω, η Apple αναμένει ότι θα πουλήσει περισσότερα iPhone 14 Pro με αποτέλεσμα να δοθεί προς τα εκεί και η ανάλογη προώθηση, με τις απλές iPhone 14 συσκευές να έρχονται δεύτερες σε προτεραιότητα.

Η αιτία της διαφοροποίησης

Σημειώνεται ότι το System-on-Chip (SoC) των συσκευών iPhone ανέκαθεν αποτελούσε το ουσιαστικό σημείο διαφοροποίησης της μίας γενιάς συσκευών από την άλλη, με την κάθε γενιά να είναι ταχύτερη και πιο αποδοτική από την προηγούμενη.

Το A15 Bionic SoC βρίσκεται σήμερα στο εσωτερικό των τεσσάρων μοντέλων που απαρτίζουν τη σειρά iPhone 13 καθώς και του iPhone SE 3.

Διαβάστε ακόμα: Το Apple iPhone SE ανανεώθηκε με υποστήριξη δικτύων 5G

Η κίνηση της Apple έχει νόημα αν τη δει κάποιος υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων. Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, με τελικό αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού. Ωστόσο, η Apple δεν έχει αλλάξει έως τώρα την τιμολογιακή της πολιτική.

Με την έλευση του iPhone 14 αυτό θα αλλάξει, με την εταιρεία να φέρεται ότι θα αυξήσει την τιμή διάθεσης των μοντέλων Pro. Αυτό σημαίνει ότι με την έκδοση mini να… εξαφανίζεται το φθηνότερο μοντέλο iPhone 14 θα έχει τιμή εκκίνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες τα 799 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: 15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Η εμφανής διαφοροποίηση των τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ των επιμέρους μοντέλων βοηθάει την Apple να δικαιολογήσει την αύξηση της τιμής. Σε επίπεδο επιδόσεων το A16 Bionic θα είναι η πλέον ισχυρή πρόταση της εταιρείας ενώ το A15 Bionic θα συνεχίσει να είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μικροτσίπ απέναντι σχεδόν σε όλες τις Android συσκευές του 2022.

Διαφοροποίηση που ήρθε για να μείνει

Στην ανάλυσή της η TF Securities εκτιμά ότι η Apple θα διατηρήσει τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση στον εξοπλισμό των συσκευών της και στις μελλοντικές σειρές. Μάλιστα προβλέπει ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα αντιπροσωπεύουν πλέον το 55-60% των συσκευών που θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, έναντι ποσοστού 40-50% κατά το παρελθόν.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η Apple εκτιμά ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα έχουν σημαντικά υψηλότερη ζήτηση σε σχέση με τα προγενέστερα Pro μοντέλα. Με δεδομένο ότι αυτές οι συσκευές διαθέτουν προηγμένο σύστημα κάμερας, οι προμηθευτές αυτών των εξαρτημάτων επίσης θα ωφεληθούν από τη νέα στρατηγική.

Διαβάστε ακόμα: H Apple σχεδιάζει μάσκα AR Glass

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση της TF Securities προβλέπεται ότι Sony, Largan, Alps και LG Innotek (όλοι προμηθευτές της Apple) θα έχουν αύξηση εσόδων κατά 20-30%, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Μάλιστα, ο Ming-Chi Kuo σημειώνει στην ανάλυσή του ότι υλικά της Sony (αισθητήρας κάμερας) και LG Innotek (μονάδα διόρθωσης χρώματος) θα ενσωματωθούν μόνο στις συσκευές iPhone 14 Pro, κάτι που μεταφράζεται στη διαπίστωση ότι τα απλά iPhone 14 ενδεχομένως δεν θα έχουν τόσο αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά κάμερας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία