Η Google Fiber σχεδιάζει να φέρει υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες διασύνδεσης σε διάφορες πόλεις στις πολιτείες της Αριζόνα, του Κολοράντο, της Νεμπράσκα, της Νεβάδα και του Άινταχο, στις ΗΠΑ, εντός των επόμενων ετών, στην πρώτη της μεγάλη επέκταση από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία της μητρικής Alphabet.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τα σχέδια της θυγατρικής της Alphabet έγιναν από τον CEO, Dinni Jain, και περιλαμβάνουν τη σύνδεση του Ντε Μόιν στο δίκτυό της, καθιστώντας την πολιτεία της Αϊόβα την πρώτη νέα πολιτεία στην οποία επεκτείνεται μετά από πέντε χρόνια. Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα.

Επέκταση εκεί όπου υπάρχει υστέρηση

Όπως ανακοινώθηκε, από τον Ιούλιο έχει αρχίζει να δημιουργείται η υποδομή στη Μέσα της Αριζόνα ενώ η υπηρεσία θα επεκταθεί στη συνέχεια σε Κολοράντο, Νεμπράσκα, Νεβάδα και Αϊντάχο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Reuters, η εταιρεία αποφάσισε τις νέες τοποθεσίες της με βάση τα ευρήματά της για το πού υστερούν περισσότερο οι ταχύτητες του Διαδικτύου. Οι νέες τοποθεσίες θα αποτελέσουν την κύρια εστίαση της Google Fiber για τα επόμενα, αρκετά, χρόνια, παρόλο που θα συνεχίσει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά της σε πόλεις όπου διαθέτει ήδη δίκτυο.

Διαβάστε ακόμα: Οι Big Tech πρέπει να πληρώνουν για τα δίκτυα – Τι προτείνουν Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

Η πρόθεση της Alphabet

Με δεδομένο ότι θυγατρικές της Alphabet χρειάστηκε να αντλήσουν χρηματοδότηση εκτός της μητρικής της εταιρείας, ο CEO ρωτήθηκε από το Reuters από πού θα βρει η Fiber τα χρήματα για την επικείμενη επέκτασή της ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αρκούμενος μόνο στην επισήμανση ότι «πρόθεση της Alphabet είναι να δημιουργήσει επιχειρήσεις που θα είναι επιτυχημένες από μόνες τους και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σίγουρα στην Google Fiber».

Σύμφωνα με το Reuters, η Fiber έπρεπε να περιορίσει τις δραστηριότητές της για να μειώσει τις συνήθεις ετήσιες απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω κατασκευών, πειραματισμών και επιδοτήσεων οικιακών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια. Τονίζεται μάλιστα ότι και η ίδια η επέκταση στο Ντε Μόιν έχει ελαχιστοποιηθεί ενώ η εταιρεία προσπάθησε να κάνει διαθέσιμες τις υπηρεσίες της διαθέσιμες σε περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές όπου έχει ήδη δίκτυο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή