Με απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας τη διορθωτική πορεία που άρχισε χτες και την ανέκοψαν οι αγοραστές σε συγκεκριμένους τίτλους.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,46% στις 890,30 μονάδες, με τον τζίρο σε χαμηλά ακόμη επίπεδα.

Η αγορά παρακολουθεί επίσης και το διεθνές κλίμα, καθώς ελέω έλλειψης εγχώριου καταλύτη λαμβάνει τον τόνο από τις διεργασίες που γίνονται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Επίσης, επηρεάζεται και από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η Federal Reserve μέσω των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης, καθώς το guidance της επηρεάζει τις διεθνείς ροές χρήματος.

Το βλέμμα στην ΕΚΤ

Και με βάση τα παραπάνω, η εστίαση παραμένει στις διεργασίες στη Φρανκφούρτη και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τους αναλυτές να ποντάρουν σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25-50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για την ΕΚΤ, καθώς οι αυξήσεις στα επιτόκια έρχονται ακριβώς τη στιγμή που μια ύφεση, που προκαλείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου φαντάζει ως μεγάλη πιθανότητα για την ευρωζώνη.\

Διαβάστε επίσης – Σνάμπελ – ΕΚΤ: Δεν απέδωσε η πρώτη αύξηση των επιτοκίων

Στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ΔΕΗ χάνει 2,03%, με τις Ελλάκτωρ, Eurobank, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Motor Oil, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Quest και Λάμδα. Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν σημαντικά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών