Με τιμή κοντά στα 11 εκατ. ευρώ βγαίνει στο σφυρί το βιομηχανικό ακίνητο της πτωχής Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα «φιλέτα» της πτωχευτικής περιουσίας της Χ.Κ. Τεγόπουλος, που εξέδιδε την ιστορική εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό να έχει οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2022.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 10,95 εκατ. ευρώ και προέκυψε από τον μέσο όρο των τελευταίων εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών.

Διαβάστε επίσης: Η Ελευθεροτυπία, η Zara και οι 1.800 υπάλληλοι από 60 εθνικότητες

Η διακήρυξη του πλειστηριασμού, την οποία συνέταξε ο σύνδικος της πτώχευσης Ευάγγελος Καρβούνης, έχει ήδη αναρτηθεί στο Μητρώο Αφερεγγυότητας (αρ. 104492) και θα αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction.

Ενδιαφέρον

Για το βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο 42 στρεμμάτων, υπάρχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά. Άλλωστε, βρίσκεται σε κομβική περιοχή στο Κορωπί (θέση Νησίζα) εντός βιομηχανικής ζώνης, σημείο που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα αρκετές επενδυτικές δραστηριότητες.

Το εκπλειστηριαζόμενο βιομηχανικό συγκρότημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) συνολικής επιφάνειας 13.483 τ.μ., κτίριο ενέργειας 1.102 τ.μ., ισόγειο βιομηχανικό κτίριο 2.121 τ.μ. και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου 3.808 τ.μ..

Διαβάστε επίσης: Το «γκάζι» των e-πλειστηριασμών πατάει η εφορία

Κάθε υποψήφιος πλειοδότης για τη συμμετοχή του στον πλειστηριασμό οφείλει να καταθέτει εγγυοδοσία ίση προς το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, ήτοι το ποσόν των 3.287.850 ευρώ.

Το πιεστήριο της Τεγόπουλος στο Κορωπί ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το 2000 και όπως είχε ειπωθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Μάιο του 1999, το συνολικό ύψος της επένδυσης, χωρίς να υπολογίζεται η δαπάνη για την αγορά του οικοπέδου, έφθασε στα 9 δισεκατομμύρια δραχμές (κάπου 26,4 εκατ. ευρώ).

Το κτίριο γραφείων στον Νέο Κόσμο

Ο πλειστηριασμός αυτός έρχεται να προστεθεί σε εκείνον του κτιρίου όπου βρισκόταν η έδρα της εφημερίδας, στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος, στον Νέο Κόσμο.

Το 7όροφο κτίριο στο Νέο Κόσμο, συνολικής επιφάνειας 15.173 τ.μ., το οποίο έχει ανασκευαστεί πλήρως σε βιοκλιματικό και στεγάζει την Webhelp Hellas (πρόκειται για τη θυγατρική του γαλλικού ομίλου ανάθεσης υπηρεσιών Webhelp), μετά τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ. Τεγόπουλος το 2018 αποκτήθηκε έναντι 10,8 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Value Τουριστική.

Στην τελευταία συμμετείχε έμμεσα με ποσοστό 51% η Dimand. Πέρσι η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων πώλησε τη συμμετοχή της.

Εκτός των ακινήτων έχει γίνει εκποίηση των κινητών περιουσιακών στοιχείων (εξοπλισμός γραφείου κτλ.) της πτωχής εταιρείας, όπως και των ειδικών εκδόσεων που είχαν κυκλοφορήσει για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας και βρίσκονταν στο υπόγειο του κτιρίου στο Νέο Κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα