Το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει ακόμα και στα 5.000 δολάρια το επόμενο έτος κάνοντας την αρνητική έκπληξη στην αγορά, σύμφωνα με την Standard Chartered.

Οι κερδοσκόποι που εμμένουν στην άποψη ότι η πτώση των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στο τέλος της μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων το 2023, υποστηρίζει η Standard Chartered.

Μια περαιτέρω βουτιά του Bitcoin κατά περίπου 70% στα 5.000 δολάρια το επόμενο έτος είναι ένα από τα σενάρια «έκπληξη», έγραψε σε σημείωμα την Κυριακή ο επικεφαλής ανάλυσης της τράπεζας για τις παγκόσμιες αγορές, Eric Robertsen.

Σε σημείωμα με τίτλο «Οι εκπλήξεις της χρηματοοικονομικής αγοράς του 2023», η Standard Chartered περιέγραψε μια σειρά από πιθανά σενάρια που «αισθανόμαστε ότι έχουν υποτιμηθεί από τις αγορές».

«Οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν μαζί με τις τεχνολογικές μετοχές και ενώ το sell off του Bitcoin επιβραδύνεται, η ζημιά έχει γίνει. Όλο και περισσότερες εταιρείες crypto και ανταλλακτήρια αντιμετωπίζουν ανεπαρκή ρευστότητα, οδηγώντας σε περαιτέρω χρεοκοπίες και σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», επισημαίνει ο Eric Robertsen, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στην Standard Chartered Bank.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Η «αιρετική» πρόβλεψη των 250.000 δολ. κόντρα στο ρεύμα

Η μεγάλη πτώση

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος μετά από μια σειρά από «ναυάγια» πρωτοκλασάτων εταιρειών. Το τελευταίο και μεγαλύτερο θύμα είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX το οποίο κήρυξε πτώχευση. Η μετάδοση των συνεπειών της κατάρρευσης του FTX συνεχίζει να εξαπλώνεται στην αγορά.

Η πτώση της τιμής του Βitcoin θα συμπέσει επίσης με ένα ράλι του χρυσού, είπε ο Robertsen , υποστηρίζοντας ότι ο χρυσός θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί κατά 30% στα 2.250 δολάρια ανά ουγγιά «καθώς τα κρυπτονομίσματα πέφτουν περαιτέρω και περισσότερες εταιρείες crypto υποκύπτουν σε πιέσεις ρευστότητας και αποχωρήσεις επενδυτών».

Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Ο άνθρωπος πίσω από το iPod λανσάρει νέο crypto-πορτοφόλι

Ο Robertsen σημειώνει ότι ο χρυσός θα μπορούσε να αποκατασταθεί ως ασφαλές καταφύγιο, με τους επενδυτές να στρέφονται σε αυτόν για σταθερότητα σε περιόδους αστάθειας της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto