Ποσοστό στο Nammos, τον απόλυτο προορισμό για τους mega-rich and famous όλου του πλανήτη, απέκτησε η Alpha Dhabi Holding, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επενδυτικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χρηματιστηριακής αξίας 70 δισ. δολαρίων.

Το mega deal μεταξύ Alpha Dhabi Holding, με ιδιοκτήτη τον Σεΐχη Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, αδερφό του κυβερνήτη του Abu Dhabi, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι και της Monterock International με πρόεδρο τον Έλληνα επιχειρηματία Πέτρο Στάθη, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα και εκτιμάται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο της πολυτελούς ξενοδοχίας και εστίασης.

Πρωταρχικός στόχος της νέας συνεργασίας είναι η ανάπτυξη του Nammos ως εστιατορίου, αλλά και ως ξενοδοχειακού brand σε διεθνή κλίμακα. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει μόνο την αρχή μιας διευρυμένης δραστηριότητας, η οποία σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλα brands στους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης.

Η Alpha Dhabi συνεχίζει το σερί των εξαγορών της αναζητώντας ευκαιρίες επέκτασης και επενδύσεων, οι οποίες οδηγούν σε νέες ροές εσόδων και δημιουργούν μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους, δήλωσε ο Hamad Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Dhabi.

Nammos σε Κάννες και Λονδίνο

«Με εμβληματικές τοποθεσίες στη Μύκονο και στο Ντουμπάι, καθώς και με χώρους που πρόκειται σύντομα να ανοίξουν στο Λονδίνο, στις Κάννες και στο Άμπου Ντάμπι, τα σχέδια της Nammos για παγκόσμια επέκταση είναι φιλόδοξα και συνάδουν με τα ευρύτερα σχέδια της Alpha Dhabi», δήλωσε ο Πέτρος Στάθης, επιβεβαιώνοντας το deal, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Alpha Dhabi Holding.

Μάλιστα, ο Πέτρος Στάθης έκανε ειδική αναφορά στους ιδρυτές του Nammos, Ζαννή Φραντζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ, εκφράζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του για τη συνεισφορά τους στη γιγάντωση του brand.

Σύμφωνα με την Monterock International, η νέα εταιρεία (σ.σ. η επωνυμία της θα είναι ADMO) στοχεύει να επεκταθεί σε νέες αγορές, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τον στόχο της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο ανώτερο τμήμα της αγοράς φιλοξενίας.

Το Nammos στο Ντουμπάι — που άνοιξε το 2019 — συγκαταλέγεται μεταξύ των ναυαρχίδων της Monterock International, παράλληλα με τη Μύκονο στην Ελλάδα.

Διαθέτει ήδη χώρους στη Ντόχα και την Λεμεσό και ετοιμάζεται να ανοίξει και στο Άμπου Ντάμπι, τις Κάννες και το Λονδίνο «σύντομα», αναφέρει η εταιρεία στην χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Η Monterock International είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία, σήμερα, σε 16 χώρες επενδύσεις στον χώρο των Media, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας. Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στην Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts.

Υψηλοί στόχοι

Σημειώνεται ότι οι προορισμοί πολυτελείας συγκαταλέγονται στα «δυνατά χαρτιά» του τουριστικού τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της χώρας.

Πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο στον κλάδο του τουρισμού με βασικό στόχο η χώρα να προσελκύσει 40 εκατομμύρια επισκέπτες έως το 2031 και να αντλήσει 100 δισεκατομμύρια Ντιρχάμ σε τουριστικές επενδύσεις.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου εφέτος, το Ντουμπάι υποδέχτηκε περίπου 8,1 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος  σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ξεπερνώντας το σύνολο του 2021.

Ποιος είναι ο Πέτρος Στάθης

Ο Πέτρος Στάθης δεν είναι ένας τυχαίος «παίκτης» στο χώρο. Είναι πρωταγωνιστής εδώ και μερικά χρόνια σημαντικών επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας. Η Monterock International, η οποία συνδέεται με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκπροσωπείται από τον Έλληνα επιχειρηματία, είχε προχωρήσει προ μερικών μηνών στην απόκτηση του πεντάστερου ξενοδοχείου Kensho Psarou στη Μύκονο έναντι τιμήματος 19 εκατ. ευρώ.

Κι αυτή είναι η τελευταία του κίνηση, μιας κι ως πετυχημένος manager βρίσκει πολλούς τρόπους προκειμένου να κάνει καλές επενδυτικές κινήσεις.

Από την εταιρεία ΤΕΜΚΕ – Παρνασσός, στην ηγεσία της ΑΕΚ και σε ποδοσφαιρικές θέσεις σε μεγάλες business στα Βαλκάνια και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την συμμετοχή του στο πολυτελέστατο Nammos Dubai. Το σπουδαίο δημιούργημα των Ζαννή Φραντζέσκου, Σάμι Ιμπραήμ και Πέτρου Στάθη κατέκτησε τα ΗΑΕ, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που έκαναν τον Πέτρο Στάθη γνωστό, αν και ο ίδιος κρατά χαμηλό προφίλ.

Στα Βαλκάνια, με αιχμή του δόρατος το Μαυροβούνιο, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια με επενδυτική τράπεζα που ίδρυσε το 2007.

Η γνωριμία του με τον Βίκτωρα Ρέστη και η στενή του σχέση οδηγεί στο να πάρει ο κ. Στάθης το τιμόνι της First Financial Bank (μετονομάστηκε το 2014 σε Universal Capital Bank (UCB).

Παράλληλα, εκτός από την UCB ο κ. Στάθης επένδυσε και σε μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, όπως στην εφημερίδα Pobjeda, την παλαιότερη εφημερίδα της χώρας που έσωσε από τη χρεοκοπία. Κατέχει επίσης την Dnevne novine και δύο portals, το Analitika και το Cafe Del Montenegro

Ως προς τις άλλες του επενδύσεις ξεχωρίζει το Coya, το Nusr-Et και το Hotel Mykonos στο νησί των Ανέμων, το Danae Suites στη Σαντορίνη, το Nobu στο Μαυροβούνιο και το Montecastello Tuscany στην Ιταλία καθώς και επενδύσεις στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός