Ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ κατηγορήθηκε για ρητορική κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αφού δημοσίευσε ένα meme που κοροϊδεύει τους queer ανθρώπους, τα εμβόλια, το κίνημα Black Lives Matter και τον κορωνοϊό.

Οι χρήστες του Twitter απάντησαν στον Μασκ, αφού μοιράστηκε το meme, «Σου έκαναν πλύση εγκεφάλου» στην πλατφόρμα την Τετάρτη.

Η απάντηση Μασκ στις προβλέψεις του Μεντβέντεφ

Το meme απεικονίζει δύο ανθρωπάκια να στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο με το ένα να λέει «Σου έκαναν πλύση εγκεφάλου» ενώ το άλλο απαντά με «Αλήθεια;», υπονοώντας ότι η άλλη φιγούρα είναι αυτή που έχει υποστεί πραγματική πλύση εγκεφάλου.

Στο meme που μοιράστηκε ο Μασκ, μία από τις φιγούρες απεικόνιζε ένα άτομο να φορά μάσκα προσώπου με εικόνες που υποστηρίζουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, εμβόλια, Black Lives Matter, ton κομμουνισμό, και… ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (συμπεριλαμβανομένου του Twitter), το CNN και το Ισλάμ.

«Δεν έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου!!» έγραψε ο Μασκ.

Μια πρόσφατη αναφορά της Media Matters διαπίστωσε ότι από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2021, η ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην πλατφόρμα έχει αυξηθεί κατά 1200%.

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισήμαναν πώς το meme «πλύσης εγκεφάλου» του Μασκ ενίσχυσε περαιτέρω τη ρητορική μίσους, κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, σύμφωνα με το pinknews.

Ο Μασκ τα «άκουσε» μετά από ένα like σε μια ανάρτηση από τον λογαριασμό Twitter Libs of TikTok, τον οποίο διευθύνει της Chaya Raichik. Τα βίντεό της είναι διαβόητα για τη δημιουργία δεξιών όχλων μίσους που στοχεύουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ο Μασκ, η τρανς έφηβη κόρη του οποίου τον αποκήρυξε δημόσια, ήταν μεταξύ των χρηστών του Twitter που έκαναν κλικ στην ανάρτηση κατά των τρανς, κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης