Την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική εταιρεία λογισμικού επιχειρήσεων SAP, αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 2,5% του εργατικού δυναμικού της, ακολουθώντας την ίδια τακτική που έχουν ήδη εφαρμόσει τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, η Alphabet, η Amazon.com και η Microsoft που πρόσφατα ανακοίνωσαν χιλιάδες απολύσεις.

«Εστιάζουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας σε τομείς όπου είμαστε πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε την επιταχυνόμενη ανάπτυξή μας», δήλωσε ο Christian Klein, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου.

«Αυτό μας οδηγεί να ανακοινώσουμε σήμερα ότι σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μια πολύ στοχευμένη αναδιάρθρωση σε επιλεγμένους τομείς της εταιρείας, η οποία θα επηρεάσει έως και 3.000 θέσεις και θα περιλαμβάνει μείωση του προσωπικού κατά περίπου 2,5%» υπογράμμισε.

ΗΠΑ: Οι 10 εταιρείες – κολοσσοί που ανακοίνωσαν χιλιάδες απολύσεις

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτιμώμενη εξοικονόμηση κόστους από τις απολύσεις, ο Luka Mucic, CFO της SAP, είπε ότι η εταιρεία αναμένει ότι θα εξοικονομήσει «περίπου 300 έως 350 εκατομμύρια ευρώ».

«Αυτό που πρόκειται στην πραγματικότητα είναι μια πολύ στοχευμένη προσπάθεια για περαιτέρω εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου μας και επικέντρωση των επενδύσεων στους τομείς όπου μπορούμε σαφώς να έχουμε τον πιο θετικό αντίκτυπο», πρόσθεσε, μιλώντας στο CNBC.

Από την πλευρά του ο Klein, υπογράμμισε ότι δυναμική της εταιρείας «στο cloud επιταχύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο με το S/4HANA [το λογισμικό προγραμματισμού πόρων για επιχειρήσεις της SAP]. Τα έσοδα από το cloud επιταχύνονται και πάλι και αυξάνονται κατά 90%», προσθέτοντας ότι η SAP επέστρεψε στη θετική αύξηση των λειτουργικών κερδών της τάξης του 2%.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι εταιρεία πέτυχε τα θετικά αποτελέσματα παρά την έξοδο από τη Ρωσία και τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες μακροοικονομικές αστάθειες.

Η SAP ζυγίζει την πώληση μετοχών της Qualtrics

Παράλληλα ο Klein είπε ότι η SAP επρόκειτο να διερευνήσει την πώληση του μεριδίου της στην Qualtrics καθώς «επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα μας». Η SAP κατέχει επί του παρόντος το 71% της Qualtrics.

Τον Νοέμβριο του 2018, η SAP εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία παροχής επιχειρηματικού λογισμικού Qualtrics για 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, η Qualtrics έγινε δημόσια δύο χρόνια αργότερα.

«Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία στο μέτωπο της αγοράς και της τεχνολογίας με την Qualtrics και οπωσδήποτε θα τη συνεχίσουμε», δήλωσε ο Mucic.

Πρόσθεσε ότι η Qualtrics είναι «ένα παρθένο και Premier cloud περιουσιακό στοιχείο» και η SAP «θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει μια πολύ θετική αποτίμηση για τους μετόχους, αλλά αυτό μένει να φανεί».

«Αυτό θα αύξανε ουσιαστικά την απόδοση κερδών της SAP που επί του παρόντος δεν αντικατοπτρίζεται στις προοπτικές», πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή