Την επιβολή αυστηρότερων όρων εγγύησης στον Μπάνκμαν-Φριντ, εκφράζοντας την ανησυχίας του ότι ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX μπορεί να παραποιήσει ή να καταστρέψει στοιχεία, πρότειναν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ, την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Επικαλούμενοι τις πρόσφατες προσπάθειες του να επικοινωνήσει με υποψήφιους μάρτυρες, οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Lewis Kaplan να του απαγορεύσει  να επικοινωνεί με νυν ή πρώην υπαλλήλους της FTX ή του hedge fund Alameda Research.

Κρυπτονομίσματα: Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας θέλει να απαγορεύσει τη διαφήμισή τους

Ζήτησαν επίσης  να μην χρησιμοποιεί το Signal ή άλλες κρυπτογραφημένες εφαρμογές κλήσεων και μηνυμάτων, αν και μπορούσε ακόμα να επικοινωνεί μέσω μηνυμάτων κειμένου, email και τηλεφώνου.

Ο Μπάνκμαν, έμεινε ελεύθερος με εγγύηση  250 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώθηκε να ζήσει με τους γονείς του από τότε που δήλωσε αθώος για λεηλασία δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πτωχευμένη πλέον FTX.

Οι δικηγόροι του δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

«Επoικοδομητική σχέση»

Στην επιστολή της Παρασκευής, οι εισαγγελείς ανέφεραν ένα μήνυμα Signal στις 15 Ιανουαρίου από τον Μπάνκμαν προς τον «Witness-1», τον γενικό σύμβουλο της θυγατρικής της FTX U.S, σύμφωνα με το οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον να έχουν μια «εποικοδομητική σχέση»

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι αυτό ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό, επειδή ο Μπακμαν-Φριντ γνώριζε ότι ο γενικός σύμβουλος είχε δυνητικά επιζήμιες πληροφορίες, έχοντας συμμετάσχει λίγο πριν από την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο σε επικοινωνίες στις οποίες  συζητούσαν τη χρήση κεφαλαίων Alameda για την ικανοποίηση αναλήψεων πελατών FTX.

«Το αίτημα του κατηγορουμένου να «εξεταστούν τα πράγματα μεταξύ τους» υποδηλώνει μια προσπάθεια να επηρεαστεί η πιθανή μαρτυρία του Μάρτυρα-1 και η έκκληση για μια «εποικοδομητική σχέση» υποδηλώνει επίσης ότι ο Μάρτυρας-1 πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τον κατηγορούμενο», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Ακόμη και αν ο κατηγορούμενος δεν έχει επιχειρήσει απευθείας να επηρεάσει μάρτυρες, η επαφή του μαζί τους μπορεί να τους εκφοβίσει να μην εμφανιστούν ή να καταθέσουν», πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα