Εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών συνεχίζεται η εξέλιξη του «έπους της FTX»: αμερικανός δικαστής δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ονόματα δύο ατόμων που βοήθησαν στην καταβολή εγγύηση της εγγύησης για τον κατηγορούμενο ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρίντ, θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν, ωστόσο η απόφασή του κρατείται προς το παρόν εν αναμονή της προσφυγής.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν στο Μανχάταν αποφάσισε υπέρ πολλών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Reuters, που αναζήτησαν τα ονόματα .

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ενώ το κοινό είχε μόνο ένα «αδύναμο» δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι οι εγγυητές του Μπάνκμαν- Φριντ, αυτό αυτό και μόνο αντισταθμίζει τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου για εμπιστευτικότητα, συμπεριλαμβανομένου του ότι η ασφάλεια των εγγυητών θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

FTX: Aυστηρότερες εγγυήσεις για τον Μπάνκμαν Φριντ ζητούν οι εισαγγελείς

Η 7η Φεβρουαρίου

Ο Κάπλαν είπε επίσης ότι τα ονόματα θα παραμείνουν σφραγισμένα τουλάχιστον μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, επειδή «το ερώτημα που παρουσιάζεται εδώ είναι νέο και είναι πιθανό να ασκηθεί έφεση».

FTX: Οι χάκερς της έχουν κλέψει 415 εκατ. δολάρια

Ο 30χρονος Μπάνκμαν-Φριντ, έχει περιοριστεί στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια, αφού δήλωσε αθώος για απάτη για φερόμενη λεηλασία δισεκατομμυρίων δολαρίων πελατών FTX.

Οι γονείς του, και οι δύο καθηγητές στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ, είχαν συνυπογράψει μια εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τον γιο τους, με άλλους δύο εγγυητές που υπέγραψαν 500.000 και 200.000 δολαρίων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν καταγγείλει ότι οι γονείς δέχονται παρενοχλήσεις και σωματικές απειλές μετά την κατάρρευση και την πτώχευση της FTX τον Νοέμβριο και ότι υπάρχει «σοβαρός λόγος ανησυχίας» ότι και οι άλλοι εγγυητές ενδέχεται να υποστούν παρόμοια μεταχείριση.

Ο Κάπλαν διεφώνησε, σημειώνοντας ότι πολύ πριν κατατεθεί η εγγύηση, οι γονείς είχαν αντιμετωπίσει «έντονο δημόσιο έλεγχο» σχετικά με τη σχέση τους με τον γιο τους, ο οποίος κάποτε είχε αξία περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέσα ενημέρωσης ξεχώρισαν την υπόθεση από την απόφαση άλλου δικαστή να μην αποκαλύψει ποιος εγγυήθηκε ένα ομόλογο για τη μακροχρόνια συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News