Χιλιάδες συνταξιούχοι με αναπηρία δεν πήραν αύξηση στις συντάξεις τους όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμΕΑ, η οποία επιμένει και ζητά για ακόμη μία φορά την προστασία της Πολιτείας και να δοθεί η αύξηση του 7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία, ανεξάρτητα εάν έχουν προσωπική διαφορά, όπως ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Το ίδιο αίτημα είχε τεθεί και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την αποκατάσταση αυτής της αδικίας με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, ώστε να χορηγηθεί η αύξηση του 7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτου προσωπικής διαφοράς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης.

Η επιστολή προς τον Κ. Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), όπως γνωρίζετε, αποτελεί την τριτοβάθμια κοινωνική και συνδικαλιστική οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Σας έχουμε θέσει επανειλημμένα, το αίτημα για να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν προσωπική διαφορά και ανεξαρτήτως αυτής.

Το ίδιο αίτημα θέσαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό της χώρας στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Επανερχόμαστε σε εσάς με αυτό το αίτημα, διότι χιλιάδες συνταξιούχοι με αναπηρία δεν είδαν καμία αύξηση στη σύνταξή τους, επειδή αυτή απορροφήθηκε από την προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα, η σκληρή αδικία του νόμου Κατρούγκαλου να συνεχίζει να ισχύει.

Ως εκ τούτου ζητάμε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να χορηγηθεί η αύξηση του 7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτου προσωπικής διαφοράς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης.

Ευελπιστώντας πως θα εξετάσετε άμεσα και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, ας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax