Τον έχουν αποκαλέσει -και όχι άδικα- ως τον βασιλιά της ποπ.

Μια αμφιλεγομένη προσωπικότητα, αλλά και ένας καλλιτέχνης που αναντίρρητα άφησε το στίγμα του στη διεθνή μουσική σκηνή.

Μπιγιονσέ: Με 100.000 δολάρια τη βραδιά η σουίτα της στο Atlantis The Royal στο Ντουμπάι

Το ταλέντο του αναμφισβήτητο, ενώ οι περίφημες χορευτικές φιγούρες του δεν έχουν μιμηθεί απόλυτα από κανέναν μέχρι σήμερα.

Το μαύρο λουστρίνι με την λευκή κάλτσα και το μαύρο καπέλο που λάνσαρε ο Τζάκσον, αποτέλεσε icon item την δεκαετία των 80s.

Το «Thriller», το εμπορικότερο άλμπουμ όλων των εποχών, απογείωσε την ήδη λαμπρή του καριέρα και αποθεώθηκε από εκατομμύρια θαυμαστές του ανά την υφήλιο.

Εδώ και χρόνια θέμα συζήτησης στα κινηματογραφικά στούντιο αποτέλεσε το ποιος θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον βασιλιά της ποπ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι της showbiz θεωρούν ότι κανένας δεν θα μπορούσε να αποδώσει πιστά τον Τζάκσον.

Για τον παραγωγό Γκράχαμ Κινγκ όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι είναι το μόνο άτομο που θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο», είπε ο Κινγκ σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι «ανυπομονεί να τον δει ο κόσμος στη μεγάλη οθόνη ως Μάικλ Τζάκσον».

Σε ποιον ανεφερόταν?

Ο ανηψιός του Τζαφάαρ

Μα φυσικά στον 26 χρονο ανηψιό του Τζάκσον, Τζαφαάρ, γιο του μεγαλύτερου αδερφού του Ζερμέν, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής και παραγωγός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στούντιο Lionsgate τη Δευτέρα, τον αείμνηστο τραγουδιστή της ποπ Μάικλ Τζάκσον θα υποδυθεί ο 26χρονος ανιψιός του, Τζααφάρ Τζάκσον, στη βιογραφική ταινία «Μάικλ».

Η ταινία «θα εξερευνήσει τον περίπλοκο άνθρωπο που έγινε ο βασιλιάς της ποπ», ανέφερε η Lionsgate στην ανακοίνωση της. Η ταινία θα περιλαμβάνει «όλες τις πτυχές» της ζωής του και τις πιο αξιόλογες ερμηνείες του που τον οδήγησαν στο δρόμο για να γίνει είδωλο στον μουσικό κόσμο».

Η παραγωγή θα ξεκινήσει φέτος και η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Aντουάν Φουκούα με παραγωγό τον Γκράχαμ Κινγκ. Οπως δήλωσαν και οι δύο, ο Τζαφαάρ Τζάκσον έχει μια φυσική ικανότητα να μιμείται τον θείο του και να τον «φέρει ξανά στη ζωή».

«Ήταν ξεκάθαρο ότι είναι το μόνο άτομο που θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο», είπε ο Κινγκ σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι «ανυπομονεί να τον δει ο κόσμος στη μεγάλη οθόνη ως Μάικλ Τζάκσον».

Η Lionsgate δεν θα ασχοληθεί με μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της ζωής του Τζάκσον, τη δίκη του για κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2005 και νέες κατηγορίες  εναντίον του  που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ του 2019, «Leaving Neverland», δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ποιος διαχειρίζεται την περιουσία του

Οι κληρονόμοι της περιουσίας του είναι η μητέρα του Κάθριν και τα παιδιά του, Πάρις, Πρινς και Μπλάνκετ.  Ωστόσο, οι εκτελεστές περιουσίας που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση είναι ο Τζον Μακκέιν και ο Τζον Μπράνκα, οι οποίοι έχουν καταφέρει να«αυγατίσουν» την περιουσία του, αφού υπέγραψαν πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό όφελος στο μέλλον. Το 2009, όταν ο Τζάκσον πέθανε, η περιουσία ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η αξία της περιουσίας του έχει αυξηθεί από τότε. Το 2020, άξιζε περίπου 873 εκατομμύρια δολάρια.

Τα πρώτα βήματα

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου το 1958. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα 6 του χρόνια, το 1964, μαζί με τα αδέρφια του Τζάκι, Τίτο, Τζερμέιν και Μάρλον ως μέλος του συγκροτήματος The Jackson 5. To 1971 ξεκίνησε παράλληλα την σόλο καριέρα του στην δισκογραφική εταιρεία Motown Records. Ο Τζάκσον κυκλοφόρησε το 1979 τον δίσκο Off the Wall και άρχισε να γίνεται παγκοσμίως διάσημος .

 Η ακμή

Ο δίσκος Thriller, που κυκλοφόρησε το 1982, κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου όλων των εποχών και παραμένει το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, έχοντας πουλήσει 110 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Guinness World Records.  Μετέπειτα, ο Τζάκσον ερμήνευσε το «Billie Jean» όπου για πρώτη φορά έδειξε την χορευτική κίνηση «moonwalk» που έγινε σήμα κατατεθέν του. Έμεινε στην κορυφή του Billboard  για 37 εβδομάδες, κέρδισε 8 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο Τop 10.

Το 1985 συμμετείχε μαζί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Stevie Wonder, Ray Charles, Tina Turner, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Diana Ross, Kenny Rogers στο τραγούδι «We Are The World», το οποίο έγραψε ο Τζάκσον με τον Lionel Richie.

Το 1986 ο Τζάκσον πρωταγωνίστησε στην ταινία του George Lucas, «Captain EO» με σκηνοθέτη τον Francis Ford Coppola.

Το 1987 κυκλοφόρησε το Bad, το πρώτο του άλμπουμ μετά από 5 χρόνια.

Το 1988 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Moonwalk» και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Moonwalker».

Το 1991 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Dangerous, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε το άλμπουμ HIStory.

Το τελευταίο του άλμπουμ, το Invincible, κυκλοφόρησε το 2001.

Το τέλος

25 Ιουνίου 2009. Ο θάνατος του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε αρχικά το ιατροδικαστικό ινστιτούτο του Λος Αντζελες. Ο Τζάκσον δεν πρόλαβε την πρεμιέρα του στις 13 Ιουλίου του 2009, που θα σηματοδοτούσε την μεγάλη του επιστροφή. Επειτα όμως από εξονυχιστικές έρευνες μηνών, ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε επίσημα ως ανθρωποκτονία. Ο Τζάκσον πέθανε από υπερβολική δόση Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια από τον γιατρό του, Dr. Conrad Murray.

Αφησε το στίγμα του

Ο βασιλιάς της ποπ κατάφερε να κερδίσει 13 Μουσικά Βραβεία Grammy στην καριέρα του, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους.

Αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι. Οι χορευτικές του κινήσεις χαρακτηρίστικαν απαράμιλλες, ενώ τα τραγούδια του έγιναν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες.

Ανεξάρτητα της προσωπικής του ζωής, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και κανείς μας δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα στην μουσική, αν δεν «έφευγε» απροσδόκητα από την ζωή, μόλις στα 50 του χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus