Υποχρεωτικές για τα οχήματα καθίστανται οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις αποφάσεις μετά τη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα φέρει πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, οι οδηγοί οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο και να τα χρησιμοποιούν σε όσες περιοχές απαιτείται, αλλιώς προβλέπονται πρόστιμα.

Το πρόστιμο είναι 80 ευρώ για όσους δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περίπτωση που το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με τις ζώνες ασφαλείας που προβλέπονται το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

Χθες Παρασκευή (3/2), ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενόψει της κακοκαιρίας, σημειώνοντας παράλληλα πως «είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση».

Τόνισε επίσης ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα και πρόσθεσε ότι η ΕΛ.ΑΣ από το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας