Απέρριψε η τουρκική κυβέρνηση την πρόταση του Ιλον Μασκ να στείλει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στην Τουρκία μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι εταιρεία του Space Exploration Technologies -SpaceX-  θα μπορούσε να παρέχει το δίκτυο Starlink εφόσον πάρει έγκριση από την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερος τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ευχαρίστησε τον πολυδισεκατομμυριούχο για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα. Η χώρα έχει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και δεν μπορεί να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία –ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Τουρκία από το 1939- σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες και τραυμάτισε χιλιάδες.

Η SpaceX πρόκειται να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο επικοινωνίας της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία