Σε συνομιλίες για επενδύσεις με δύο γερμανικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων, φέρεται να βρίσκεται η Deutsche Bank, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναζωογόνηση της συγκεκριμένης τράπεζας.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, η Deutsche Bank αναμένεται να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη αρνητική πίεση στον κλάδο για να αξιοποιήσει «ενδιαφέρουσες ευκαιρίες», σύμφωνα με δήλωση του Stefan Hoops, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου DWS. Η τράπεζα αξιολογεί πιθανές επενδύσεις στα crypto μέσω του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων DWS. Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι ήδη έτοιμο να εισφέρει κεφάλαια σε δύο γερμανικές εταιρείες κρυπτογράφησης.

Κρυπτονομίσματα: Επενδύσεις στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Πακέτο μετοχών

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank θα μπορούσε να αγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της Tradias ή της Deutsche Digital Assets. Η τελευταία εταιρεία λειτουργεί ως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ενώ η Tradias διαχειρίζεται ένα ανταλλακτήριο που χρησιμοποιείται από σημαντικούς πελάτες. Ανήκει στην Bankhaus Scheich, ενώ διαδραμάτισε ρόλο στην πώληση κατασχεθέντων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς αύξηση της αστάθειας στον τομέα μετά από αίτημα εισαγγελέα της Φρανκφούρτης το 2021. Οι αρχές «σκούπισαν» πάνω από 113 εκατομμύρια δολάρια σε κατασχεμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω της πλατφόρμας Tradias.

Οι Bankhaus Scheich και Tradias δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε μελλοντικές έρευνες. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει καλή φήμη στη χώρα. Υπό αυτή την έννοια, φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να ενταχθεί στην επένδυση της DWS. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Hoops και ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θέλουν να βελτιώσουν τη φήμη της εταιρείας μετά από κατηγορίες για «greenwashing», που οδήγησαν σε έρευνα στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι ο Hoops υπήρξε δημόσιος υποστηρικτής για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Υπό την ηγεσία του, η τράπεζα υλοποίησε μια στρατηγική που εστιάζει σε blockchain και κρυπτογράφηση για να ενισχύσει τη θέση της στην αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News