Ένδειξη της εμπιστοσύνης της ΕΚΤ στις τράπεζες της Ευρωζώνης αποτελεί η απόφαση της Φρανκφούρτης να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον αστάθειας των αγορών.

Είναι οι τράπεζες στην άκρη ενός άλλου γκρεμού όπως το 2008;

Αυτό δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«(Η απόφαση) έδειξε την εμπιστοσύνη μας τόσο στην ευρωστία των γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών όσο και στην αντιπληθωριστική στρατηγική μας», δήλωσε ο Βιλερουά στο ραδιόφωνο France Inter. «Θα λαμβάνουμε αποφάσεις από συνεδρίαση σε συνεδρίαση ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, αλλά παραμένουμε αποφασισμένοι να νικήσουμε τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Ανησυχία για τον πληθωρισμό

Σημείωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτική» όσον αφορά τον υποκείμενο πληθωρισμό καθώς θα λαμβάνει μελλοντικές αποφάσεις.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πληθωρισμό να παγιωθεί: είναι μια κοινωνική και οικονομική ασθένεια και είμαστε εδώ για να την αντιμετωπίσουμε» ξεκαθάρισε.

«Δεν κινδυνεύουν οι γαλλικές τράπεζες»

Οι τράπεζες της Γαλλίας έχουν διαφοροποιημένα, κερδοφόρα επιχειρηματικά μοντέλα και μεγάλα αποθέματα ρευστότητας και κεφαλαίου και δεν υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα με τις μεσαίου μεγέθους αμερικανικές τράπεζες ή την «προβληματική τράπεζα» Credit Suisse, δήλωσε ακόμα ο Βιλερουά.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις γαλλικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή