Υπόλογος για δύο ποινικά αδικήματα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής που άνοιγε το δρόμο για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.

Σπύρος Σημίτης: Πέθανε ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού

Ο Ανδρέας Πάτσης κατηγορείται συγκεκριμένα για δύο πλημμελήματα που είναι:

  • Ανακριβής και ελλιπής δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση
  • Συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Στο μικροσκόπιο και οι σύζυγοι

Η ποινική δίωξη αφορά επίσης την πρώην και την νυν σύζυγο του. Η σύζυγός του ανεξάρτητου βουλευτή ελέγχεται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Για την υπόθεση θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση από εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

To χρονικό

Ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, εκλέγεται στα Γρεβενά και κατάγεται από το χωριό Δοτσικό, όπως αναφέρει το βιογραφικό του. Έγινε βουλευτής της μονοεδρικής το 2019 και είναι η πρώτη φορά που είναι εκπρόσωπος στο Κοινοβούλιο. Σήμερα διαγράφτηκε από τη ΝΔ.  Όμως, η δικηγορική και επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι πλούσια.

Σύμφωνα, με τις καταγγελίες Πολάκη και τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το δικηγορικό του γραφείο πήρε άπειρες δουλειές από τα ΕΛΤΑ που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το 100% των ΕΛΤΑ ανήκει από το Δεκέμβριο του 2020 στο Δημόσιο.

Πιο κραυγαλέο πολιτικά είναι το γεγονός ότι αγόρασε κόκκινα δάνεια με 4,3 εκατ. ευρώ, στο 1/12 της αξίας τους και «κυνηγά» πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο τους για να εισπράξει τα οφειλόμενα. Ένας εκπρόσωπος πολιτών στη Βουλή ασκεί –νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα- που στρέφεται σε βάρος των πολιτών στην πιο ακραία μορφή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα