Νέες πληρωμές αναμένονται μέσα στην μέρα για τους δικαιούχους Market pass του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων, ήτοι όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαρτίου, ενώ περίπου 100.000 δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μεν αλλά στην πορεία κάπου βρήκαν…εμπόδιο (τράπεζες), θα λάβουν email για να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ertnews.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, υπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Εγκρίθηκαν 2.840.463 αιτήσεις εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ. Περίπου το 75% των δικαιούχων επέλεξε να λάβει λιγότερα χρήματα (το 80% του συνολικού επιδόματος) με πίστωση των ποσών στον τραπεζικό τους λογαριασμό έναντι της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Market Pass: Με άνω των 500 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν 2,9 εκατ. δικαιούχοι

Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι οι οποίοι με την αίτησή τους έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα πληρωθούν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Όσοι δικαιούχοι έχουν επιλέξει την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την ενίσχυση, για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Η επόμενη πληρωμή με πίστωση στην ψηφιακή κάρτα θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 η κάρτα θα πιστωθεί για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν ξανά χρήματα στις 3 Μαΐου 2023 για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ο λογαριασμός

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό με όποιο τρόπο θέλουν. Ωστόσο, είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες