Η συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, εκτός από τις τεράστιες απώλειες για τους ομολογιούχους, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κύμα χιλιάδων απολύσεων. Μάλιστα, αρκετοί προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις, και ήδη στέλνουν βιογραφικά για να μην βρεθούν εκτεθειμένοι.

Credit Suisse: Σε αναζήτηση εργασίας κατά χιλιάδες οι τραπεζίτες της τράπεζας

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο, δύο  διευθύνοντες σύμβουλοι μετοχικών κεφαλαίων της Credit Suisse Group AG παραιτήθηκαν από την εταιρεία, πριν ακόμα κλείσει το deal το περασμένο Σαββατοκύριακο, και έχουν ήδη «κλείσει» αλλού.

Φόβοι για κύμα απολύσεων στην Credit Suisse μετά τη διάσωση από την UBS

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης Τζον Χόφμαν, ο οποίος εδρεύει στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με τα αρχεία Finra, πρόκειται να ενταχθεί στην Royal Bank of Canada’s RBC Capital Markets μετά από μια μικρή άδεια που έλαβε. Το ραντεβού βρισκόταν στα σκαριά πριν ανακοινωθεί η εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνιστική UBS Group AG.

Ο Χόφμαν εργάστηκε σε συναλλαγές για εταιρείες όπως η Forma Therapeutics Holdings Inc., η ATAI Life Sciences NV και η AbCellera Biologics Inc., δείχνουν οι αρχειοθετήσεις αξιογράφων. Στην RBC, ο Χόφμαν θα επανενωθεί με τον Τζον Κολτς, έναν βετεράνο της Credit Suisse που εντάχθηκε στην RBC ως παγκόσμιος επικεφαλής των κεφαλαιαγορών μετοχικού κεφαλαίου παγκοσμίως.

Ο «καπετάνιος» της SVB που επιχείρησε να εγκαταλείψει πρώτος το… πλοίο

Άλλη πηγή ανέφερε ότι, η επικεφαλής ECM, Τζάστιν Στέρλινγκ, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, πρόκειται να ενταχθεί στην Wells Fargo & Co. Ένας εκπρόσωπος της Wells Fargo επιβεβαίωσε την πρόσληψη και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Έχει εργαστεί σε συναλλαγές για την Beyond Meat Inc. και την Revolve Group Inc..

Η Στέρλινγκ θα ενταχθεί στην Wells Fargo αργότερα φέτος.

Μοιράζουν βιογραφικά

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε όλο τον κόσμο δέχονται μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα αιτήσεων από τραπεζίτες της Credit Suisse Group AG που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας, μετά τη συμφωνία για εξαγορά της τράπεζας από την UBS Group AG.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, κυνηγοί κεφαλών και αντίπαλοι δανειστές έχουν δεχθεί κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανήσυχο προσωπικό της Credit Suisse.

Μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη χειρίστηκε αιτήματα από δεκάδες τραπεζίτες κυρίως από τον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής της Credit Suisse σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τη Δευτέρα, ενώ μια άλλη εταιρεία προσλήψεων στο Χονγκ Κονγκ συνομιλεί με περισσότερους από 20 ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες από την περασμένη εβδομάδα, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στις προσλήψεις διευθύνων συμβούλων είπε ότι έχει λάβει τέτοιες κλήσεις από αργά την Παρασκευή, ειδικά για τον τομέα της διαχείρισης πλούτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή