Ετήσια αύξηση των εσόδων του και των καθαρών κερδών του κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, παρά τη μείωση της ετήσιας κερδοφορίας του, κατέγραψε ο κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός Tencent.

Τα έσοδα της Tencent ανήλθαν στα 145 δισ. γουάν (19,44 δισ. ευρώ) για το τρίμηνο που έληξε την 31η Δεκεμβρίου με ετήσια αύξηση 0,5%, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη.

Ανοιξε η όρεξη των Κινέζων για χρυσό – Στα ύψη οι αγορές

Τα καθαρά κέρδη της κατέγραψαν ετήσια αύξηση 19% στα 28,7 δισ. γουάν (3,98 δισ. ευρώ) στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Τα συνολικά έσοδα και τα καθαρά κέρδη της Tencent για το 2022, που έχει την έδρα της στην πόλη Σεντζέν, καταγράφηκαν αντίστοιχα στα 554,6 δισ. γουάν (74,37 δισ. ευρώ) και στα 115,6 δισ. γουάν (15,50 δισ. ευρώ) με ετήσιες μειώσεις 1% και 7%.

Ο έλεγχος του Πεκίνου

Τα προβλήματα για τις τεχνολογικές εταιρείες είχαν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι και από την πίεση που είχαν δεχτεί από το Πεκίνο στην προσπάθεια των κινεζικών αρχών να βάλουν… χαλινάρι στον τεχνολογικό κλάδο της χώρας. Όμως, η μακροοικονομική αναταραχή επιδείνωσε την κατάσταση.

Με τις κινεζικές αρχές να μην έχουν χαλαρώσει ακόμη τα… γκέμια στον κλάδο του gaming –από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022 είχε παγώσει η διαδικασία έγκρισης νέων βιντεοπαιχνιδιών- που ήταν από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για την εταιρεία, η Tenscent βασίζεται πλέον περισσότερο στον κλάδο των fintech και των υπηρεσιών –που περιλαμβάνει και το cloud computing- οπότε ήταν πιο ευάλωτη στην ευρύτερη πορεία της οικονομίας. Για παράδειγμα η Tencent λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες mobile πληρωμών στην Κίνα, την WeChat Pay, με πάνω από 1 δισ. χρήστες, όπου τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή