Η κατάρρευση της SVB θα μπορούσε να σημαίνει ένα «κούρεμα» επιχειρηματικών κεφαλαίων αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η βιομηχανία επιχειρηματικών κεφαλαίων αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να δει μειώσεις χαρτοφυλακίου από 25% έως 30% – ένα «κούρεμα» πιθανώς 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μετά την καταστροφή της τράπεζας Silicon Valley, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Signature Bank: Πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Flagstar Bank – Προς διάλυση της SVB

«Μετά την αποτυχία της SVB, αναμένουμε μεγαλύτερο έλεγχο αποτίμησης και γνωστοποίηση, ειδικά καθώς ένα μεγάλο κομμάτι «καταπιστευτικού» κεφαλαίου από τα συνταξιοδοτικά ταμεία έχει εισρεύσει σε αυτές τις αγορές», γράφει σε σημείωμά του οαναλυτής του Bloomberg Intelligence, Gaurav Patankar.

Ορισμένες εταιρείες VC και private equity στρέφονται προς στρατηγικές «επέκτασης» και «προσποίησης», που σημαίνει ότι θα κρατούσαν περιουσιακά στοιχεία ή θα στήριζαν κεφάλαια για να αποφύγουν την πραγματική ανακάλυψη τιμών, πρόσθεσε ο Patankar. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν δάνεια καθαρής αξίας ενεργητικού που επιτρέπουν στους ομόρρυθμους εταίρους να δανείζονται έναντι μιας ομάδας εταιρειών χαρτοφυλακίου εντός ενός αμοιβαίου κεφαλαίου, δευτερογενείς δομές υπό την καθοδήγηση GP όπου ένας χορηγός αμοιβαίων κεφαλαίων πουλά ένα ή  και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από ένα ταμείο που ήδη διαχειρίζεται, σε ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με εναλλακτικές χρηματοδότησης μέσω ιδιωτικής πίστωσης.

Αλλά αυτές οι μέθοδοι μπορούν μόνο να καθυστερήσουν, αλλά όχι να αρνηθούν το απόλυτο θεμελιώδες πρόβλημα της «μη βιώσιμης» και «μη ρεαλιστικής φύσης» των αποτιμήσεων επιχειρηματικών συμμετοχών, σημειώνει ο Patankar. «Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ζόμπι με αφρώδεις αποτιμήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση και φυσικά, εκ νέου εξοπλισμό των επιχειρηματικών τους μοντέλων σε έναν κόσμο αυστηρότερων πιστώσεων, υποτονικών εσόδων και υψηλότερων επιτοκίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Patankar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή