Να επαινέσει την Κίνα για την για την καινοτομία της η οποία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και τους μακροχρόνιους δεσμούς της με την Apple, επέλεξε στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην ασιατική χώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Κουκ βρίσκεται στο Πεκίνο προκειμένου να συμμετάσχει στο China Development Forum, μια εκδήλωση που διοργανώνει η κυβέρνηση και πραγματοποιείται και πάλι μετά τον τερματισμό των περιορισμών για την πανδημία στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Ινδία στρώνει «κόκκινο χαλί» στην Apple – Τι αλλάζει για χάρη της εταιρείας

Εκτός από τον Κουκ, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών όπως η Pfizer και η BHP.
«Η καινοτομία αναπτύσσεται ραγδαία στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κουκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κουκ συζήτησε επίσης για την εκπαίδευση και την ανάγκη οι νέοι να αποκτήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης στον προγραμματισμό, ανακοινώνοντας ότι η Apple σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε 100 εκατομμύρια γιουάν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Κουκ επισκέφθηκε ένα Apple Store στο Πεκίνο, φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι εντάσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον κλιμακώνονται κι ενώ η Apple επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της αλυσίδας εφοδιασμού της από την Κίνα και να μεταφέρει την παραγωγή της σε νέα ανερχόμενα κέντρα, όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διαχειρίζεται ο προμηθευτής της Apple, η Foxconn, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αφού η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων του Πεκίνου προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή