Σε νομικές ενέργειες προχωρά η Twitter μετά τη διαρροή στο διαδίκτυο τμημάτων του πηγαίου κώδικα της δημοφιλούς πλατφόρμας, που από τον Οκτώβριο έχει περάσει στον έλεγχο του Ίλον Μασκ.

Τεχνητή νοημοσύνη: Όταν ο Ίλον Μασκ προσπάθησε να αναλάβει την OpenAI

Παίρνοντας τη δικαστική οδό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter θέλει να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό που δημοσίευσε τις πληροφορίες στο Github, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κώδικα για την ανάπτυξη λογισμικού που ανήκει στη Microsoft.

Το Twitter ζήτησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ να διατάξει το Github να παραδώσει «όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης που σχετίζονται με τον χρήστη με το όνομα «FreeSpeechEnthusiast».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι αναρτήθηκαν «διάφορα αποσπάσματα» του πηγαίου κώδικα του Twitter στο διαδίκτυο. Το Github δήλωσε ότι κατέβασε τον κώδικα την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος του Twitter.

Ο πηγαίος κώδικας

Ο πηγαίος κώδικας μιας πλατφόρμας απαρτίζεται από όλα τα αρχεία κώδικα που χρειάζονται για να μετατραπεί ένα πρόγραμμα από αναγνώσιμη μορφή σε μια ή περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, σε εκτελέσιμη μορφή.

Είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι αναγνώσιμος από τον άνθρωπο και μορφοποιημένος με τρόπο που να μπορούν να κατανοήσουν οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες.

Η αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του Twitter μπορεί να καταστήσει την υπηρεσία πιο ευάλωτη σε απόπειρες πειρατείας.

Η πλατφόρμα ζητά από το GitHub τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τα email, τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διευθύνσεις IP των εμπλεκομένων στη διαρροή.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη διαρροή, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ειρωνεία προς τον Μασκ

Το όνομα χρήστη που επέλεξε το άτομο το οποίο προχώρησε στη διαρροή φαίνεται ότι είχε ως στόχο να ειρωνευτεί τον Μασκ, ο οποίος υποστήριζε ότι προχώρησε σε εξαγορά του Twitter με στόχο να αποκαταστήσει την «ελευθερία του λόγου» στην πλατφόρμα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε δηλώσει ότι σκόπευε να δημοσιοποιήσει μέρος του πηγαίου κώδικα, που αφορούσε τα προτεινόμενα tweets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία