Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με βαριές πολιτικές κατηγορίες για λάσπη και βούρκο στην πολιτική ζωή του τόπου, ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη και Σωκράτη Φάμελλο.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Μαμουλάκης άφησε αιχμές ότι δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση του επαγγελματικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Goldman Sachs: Πιθανή η επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου

Έντονα αντέδρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιτείνοντας ότι «ενώ έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και από την ίδια την τράπεζα, επιμένει να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες», σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ».

Επικαλούμενος δημοσιεύματα, αναφέρθηκε σε επένδυση ύψους 300.000 ευρώ που είχε κάνει ο κ. Μαμουλάκης στον Εύδηλο Ικαρίας, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο.

«Το αναφέρω αυτό, γιατί όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαραβέγιας έκανε αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η εκλογή ενός βουλευτή δεν παύει την οικογενειακή ή την πολιτική του ζωή. Αν κάνει κάτι και είναι νόμιμο, πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι συμπολίτες μας. Αλλά ο κ. Μαραβέγιας δόθηκε βορά στα θηρία, όπως κάνατε και για άλλους βουλευτές της ΝΔ, επειδή τόλμησαν να μπουν στον αναπτυξιακό νόμο. Σας πειράζει αυτό, αλλά δεν σας πειράζει το 13-0 του Νίκου Παππά;», ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη.

Τι απάντησε ο Μαμουλάκης για την επένδυση στην Ικαρία

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αντέτεινε ο κ. Μαμουλάκης.

Όπως εξήγησε, «για την επένδυση είχα δώσει άμεσα απάντηση. Η Ικαρία είναι ο τόπος καταγωγής μου. Η αδελφή μου εκπόνησε, στο οικόπεδο που υπήρχε, μία μελέτη. Έγινε μία υγιέστατη επένδυση, χωρίς επιχορήγηση, ύψους 200.000 ευρώ περίπου, και όλα έγιναν με ίδιους πόρους.

»Αυτό δείχνει τους δύο διαφορετικούς κόσμους μας. Ήταν μία υγιής επιχείρηση, ενώ ο κ. Μαραβέγιας αιτήθηκε πολλών εκατομμυρίων, για μία επένδυση χωρίς συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων. Είναι λοιπόν σημαντικό να διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα. Είναι άλλο μια υγιής επιχείρηση και άλλο η εργαλειοποίηση του αναπτυξιακού νόμου με μηδέν κεφάλαιο για επενδυτική δραστηριότητα», σημείωσε.

«Είναι απολύτως θεμιτό. Όμως δεν κατάλαβα την ειδοποιό διαφορά με την επένδυση του κ. Μαραβέγια», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, με τον κ. Μαμουλάκη να του απαντά ότι ο κ. Μαραβέγιας έκανε την αίτηση ως ενεργός βουλευτής, ενώ ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής.

«Δεν μπορεί να σέρνεται ο πολιτικός διάλογος στη λάσπη και να εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικοί δικαστές», τόνισε ο κ. Σενετάκης.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, αντιτείνοντας ότι «η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να αναλωθεί στη λάσπη, γιατί έτσι βάλλεται η δημοκρατία».

«Εσείς κάνατε την επένδυση χωρίς δανεισμό, δηλαδή είστε πλούσιος, ενώ ο κ. Μαραβέγιας με δανεισμό γιατί ήταν φτωχός. Αυτό θέλετε να μας πείτε;», ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Και σχολίασε: «Δεν έχω πρόβλημα με τους πλούσιους. Καλά κάνατε και πήρατε την επένδυση, αλλά μην μας κουνάτε και το δάχτυλο, γιατί κάπου θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Εσείς πλούσιος, ο Μαραβέγιας φτωχός. Αυτή είναι η μόνη διαφορά σας, αλλά τον αφήσατε στα σκυλιά να τον φάνε τον κ. Μαραβέγια. Δεν έπρεπε εσείς να τον στηρίξετε; Αυτό θα ήταν τίμιο και όχι να τον βλέπετε ως πολιτικό σας αντίπαλο και να τον γδέρνετε. Αυτό δείχνει υποκρισία. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο!».

«Αυτά που λέτε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική διαφορά ανάμεσα μας. Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις και να ισοπεδώνεις τους πολιτικούς με ακραία στοιχεία, όπως οι Μαραβέγιας, Χειμάρας, Πάτσης, που ήταν εν ενεργεία βουλευτές. Αυτό ήταν το παράδοξο», υποστήριξε ο κ. Μαμουλάκης.

«Για τον Ραγκούση δεν λέτε τίποτα»

«Όταν κουνάς το δάχτυλο στους άλλους, οφείλεις να είσαι πάνλευκος», αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε την επίθεση με αιχμές για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, και το σπίτι του στη Πάρο, το οποίο έδειξε στους βουλευτές με φωτογραφία από το κινητό του.

Όπως είπε δηκτικά ο κ. Γεωργιάδης, «αυτή η ωραία βίλα με την πισινάρα χτίστηκε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που δινόταν για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, και με 40% κούρεμα και ενοικιάζεται έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή το μήνα 56.000 ευρώ και το τρίμηνο 180.000 ευρώ».

«Μην κουνάτε το δάχτυλο λοιπόν στον Παπαθανάση, που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% του σπιτιού στα παιδιά του. Για εσάς είναι έγκλημα το δάνειο του Παπαθανάση που το χρωστά στην τράπεζα. Πόσο όμως ηθικό είναι για εσάς, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποκτήσει κατοικία με χαμηλό επιδοτούμενο δάνειο από έναν Οργανισμό για κοινωνικά αναξιοπαθούντες, όταν ήδη ο κ. Ραγκούσης ήταν δήμαρχος Πάρου;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και επανέλαβε: «Μην μας κουνάτε λοιπόν εμάς το δάχτυλο, γιατί δεν ξέρετε πού καταλήγει καμιά φορά. Εγώ προτιμώ η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους αξιοπρεπείας. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάμε στη λάσπη, μπαίνω κι εγώ στη λάσπη».

«Ούτε ο 8χρονος γιος μου δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας νοίκιαζε σπίτι στο Σούνιο με 500 ευρώ»

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης έβαλε στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, αμφισβητώντας ότι μπορεί να ενοικίαζε κατοικία, με αποκλειστική παραλία στο Σούνιο, έναντι 500 ευρώ.

«Κάτω από 3.500 δεν βρήκα εγώ να ενοικιάζεται τέτοια κατοικία στο Σούνιο. Να ελέγξουμε τα πόθεν έσχες όλων μας, τις γειτονικές κατοικίες στο Σούνιο πόσο νοικιάζονται και αν κάποιος έχει κρύψει εισοδήματα να πάει φυλακή. Ας σταματήσει λοιπόν η λάσπη και μην ξαναπείτε για τον Παπαθανάση. Δεν το πιστεύει ούτε ο γιος μου που είναι οκτώ χρονών, ότι ενοικιάζεται σπίτι πάνω στη θάλασσα με 500 ευρώ, και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο; Καθίστε να δείτε αν το συνεχίσετε», πρόσθεσε… «απειλητικά» ο κ. Γεωργιάδης.

«Μην πιάνετε στο στόμα σας τον Τσίπρα. Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται είναι η ταραχή και ανασφάλεια της ΝΔ για τις εκλογές και η προσωπική λάσπη που ρίχνει στον ανεμιστήρα. Δεν βγαίνετε από τη λάσπη. Ο χώρος της λάσπης είναι ο χώρος σας. Αυτός σας αρέσει. Δεν είμαστε ίδιοι», αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Μην πιάνετε τον Τσίπρα στο στόμα σας»

Και προσέθεσε: «Υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις στα ψεύδη εναντίον του κ. Τσίπρα. Δεν μπορείτε εσείς να πιάσετε τον Τσίπρα στο στόμα σας, γιατί μπαίνετε στη λάσπη. Δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα πέσουμε εμείς στη λάσπη σας».

«Στις 21 Μαΐου θα μετρηθούμε στις εκλογές και θα αφήσουμε το μεγάλο αφεντικό, τον λαό, να απαντήσει», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ σέβομαι απολύτως την απάντηση του κ. Μαμουλάκη. Δεν αμφισβητώ ότι ήταν απολύτως νόμιμη η διαδικασία. Δεν είπατε όμως κιχ για τον τομέαρχη σας της Διαφάνειας, τον κ. Ραγκούση. Τον αφήνετε ανυπεράσπιστο».

«Θεωρείτε σκόπιμο να λασπώνετε χωρίς ούτε ένα στοιχείο», αντέδρασε ο κ. Φάμελλος, με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντά: «Εγώ είπα πιθανολογώ. Εσείς λέτε είναι νόμιμο να παίρνει δάνειο από την Εργατική Εστία. Άρα, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

«Σας αφήνω στη λάσπη», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Κι εγώ. Όμως ξέρετε άλλον στην Ελλάδα να νοικιάζει βίλα στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία μπροστά; Κάτι βρωμάει εδώ. Αν μου βρείτε δεύτερο εκεί γύρω, να μου τον δείξετε. Εγώ θα δώσω ενοίκιο 600 ευρώ και θα παραιτηθώ», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μην οδηγείτε την Ελλάδα στο βούρκο και στην τοξικότητα. Θα βλάψει τη δημοκρατία. Αν έχετε λίγο μυαλό, μην ακολουθείτε το Documento και τον Πολάκη, που οδηγούν στον κατήφορο», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα